Зареждане

Треньорът на Адесаня: Чимаев е млада звезда, но не е направил нищо

Треньорът на Адесаня: Чимаев е млада звезда, но не е направил нищо
Публикувано на: Декември 14, 2022 в 00:00 ч
Главният треньор на Израел Адесаня, Юджийн Бeрман, вярва, че трябва да се повтори незабравимото главно събитие на UFC 281 между Адесаня и новия шампион в средна категория Алекс Перейра, вместо Перейра срещу Хамзат Чимаев.

Адесаня беше на минути от победата над дългогодишния си съперник през ноември, преди Перейра да нокаутира Адесаня и да сложи край на дългото му царуване. Все още не е ясно дали ще ги видим отново един срещу друг в Октагона с моментален реванш или UFC ще изправят Хамзат Чимаев срещу новия шампион.

Берман е убеден, че реваншът ще бъде по-голямата битка.

„Не съм виждал приходите от последната битка, но съм сигурен, че са много, много добри“, каза Берман за UFC 281. „Мисля, че в средната категория това е най-голямата битка.

Хамзат е изгряваща звезда, но не е направил буквално нищо в средна категория. Така че той не се е утвърдил. Говорите за двама мъже (Адесаня и Перейра) на върха на хранителната верига по отношение на статуса им в бойните спортове. Хамзат е изгряваща звезда. Изглежда той е голяма изгряваща звезда. Но той не е в позицията на тези двама мъже. Има една най-голяма битка. Хамзат все още трябва да побеждава хора в средна категория и да си проправи път до битка с един от тях."

Адесаня успешно защити титлата на UFC в средна категория пет пъти, преди да я загуби от Перейра – който вече записа 3 победи над него, две от тях бяха в кикбокса.


Перейра предложи залог на Чимаев, както и на бившия UFC тежка категория Брендън Шауб за евентуална битка на UFC 283, но в полутежката категория, където всеки от тях ще даде поне $50 000 за благотворителност въз основа на резултата от това дали Перейра ще бъде свален на земята бързо или не.

Файткартата на UFC 283 е почти завършена след добавянето на битката за титлата в полутежка категория между Гловър Тейшейра и Джамал Хил. Берман вярва, че всичко соли към реванша за титлата на Перейра срещу Адесаня – въпреки че Перейра би искал повече двубой с Чимаев.

„В края на краищата Алекс няма право на избор“, обясни Бареман. „Алекс може да си избира, когато направи „х“ брой защити на титлата и се облагодетелства компанията - тогава ще може да избира. Но в лицето на Адесаня имаме шампион, който е направил толкова много за тази компания, който е защитавал титлата си толкова много пъти. Ако той иска реванш, вярвам, че трябва да го получи.

Ние сме уверени. Трябва да разберете, че печелихме тази битка относително с лекота. Чувствахме, взимахме рундовете. С няколко корекции можем да направим някои промени и да надградим върху много положителни неща, които се видяхме в тази битка.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес