Зареждане

Ти Джей Дилашау не иска битка с Алдо, а шампионски двубой

Ти Джей Дилашау не иска битка с Алдо, а шампионски двубой
Публикувано на: Януари 26, 2022 в 07:23 ч
Ти Джей Дилашау няма никакъв интерес за двубой с Хосе Алдо.

След като Алдо победи Роб Фонт през декември, той предизвика Дилашау в двубой, който да определи претендентското място. На теория звучи логично след като Алджамейн Стърлинг и Пьотр Ян все още не са направили реванша си. За Дилашау обаче нещата стоят различно - той няма да е възстановен от контузията в коляното поне до лятото.

Контузията му е от двубоя с Кори Сандхаген.

"Просто не си давах сметка колко много съм травмирал коляното. Гледах видеото от операцията ми и какво прави хирурга с мен - наистина много бях овъртял нещата. Трябва да се погрижа за възстановяването си. Нямам още точен период, но предполагам ще съм аут до средата на годината. Мога да правя лапи, да правя силови тренировки. Но не съм правил граплинг все още. Това е последното нещо, което ще направя. А след това ще помисля за влизане в подготвителен режим."

 
Докато се възстановява Дилашау ще гледа шампионския двубой през април. Надеждата му е да получи шампионски двубой след това, тъй като го заслужава и затова не иска да приема друга битка.

"Нека бъдем честни - аз напуснах като шампион. Върнах се и се бих с претендент номер 1 след 2.5 години почивка. Успях да го победя. Какво друго има за мен? Нищо не ме вълнува толкова, колкото да си върна обратно шампионския пояс. Това е моята цел. Няма нищо друго, което да ми хване окото."

Не е ясно дали Дилашау ще получи исканата от него шампионска битка. Но в класацията той е веднага след Ян, така че действително той е на ред.

Заслужава ли Ти Джей Дилашау да бъде следващия претендент за титлата в категория петел?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес