Зареждане

Стига с тези титли - McGregor заслужава само големи чекове

Стига с тези титли - McGregor заслужава само големи чекове
Публикувано на: Март 17, 2018 в 06:38 ч

Няма съмнение, че Conor McGregor е най-голямото име в ММА в момента. Това е факт.

Но въпреки всичките си постижения в клетката и бързината, с която се продават билети за негови битки, ирландецът отнася солидна критика за това, че никога не е защитавал титлите си. Това важи за титлата му в категогрия перо, от която бе лишен през 2016-та, както и настоящата му титлата в леката категория, която се очаква да му бъде отнета през април.

И ако според мнозина McGregor да избягва защитата заради страх от загуба, треньорът на ирландеца, Owen Roddy, вярва че причината е липсата на сериозни опоненти.
 
"Той не защитава титлата си в категория перо, защото нямаше срещу кого да се изправи. Нямаше сериозен опонент. Затова той трябваше да се откаже от нея. Същата е ситуацията и в леката категория.

В крайна сметка Conor е суперзвезда и заслужава много големи хонорари - както се видя в последния му боксов двубой. Той заслужава големите пари, а няма такива имена в UFC, които да му ги осигурят."

Настоящият временен шампион Tony Ferguson ще се изправи срещу непобедения Khabib Nurmagoedov в UFC 223 на 7-ми април и тогава ще се реши у кой ще бъде титлата в леката категория. Победителят от тази среща вероятно ще посрещне "Notorious" през октомври в клетката. Освен ако не се появи нещо друго по-апетитно.
 
"Както казах - който вдигне най-голям шум и има най-много фенове зад гърба си, той ще получи двубой. Независимо в коя категория е. Ние сме там, където са големите битки.

Той не се страхува да защитава титлата, да се бие срещу всеки, но иска да бъде във възможно най-големия двубой. Той е най-голямото име в спорта и иска най-големите битки. Затова хората го харесват."

Ако McGregor не подпише договор за двубой с победителя между Khabib и Ferguson, вероятно е той да направи трети двубой срещу Nate Diaz или пък супердвубой с Georges St. Pierre.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес