Зареждане

St. Pierre: Няма такова нещо като 'най-добър ММА боец'

St. Pierre: Няма такова нещо като 'най-добър ММА боец'
Публикувано на: Ноември 11, 2017 в 15:14 ч

Въпреки, че отсъства от спорта цели 4 години, бившият шампион в полусредната категория на UFC, Georges St. Pierre се завърна триумфално с победа над шампиона в средната категория, Michael Bisping в UFC 217.

Все по-малко вероятно е GSP да остане в тази категория, но победата му над Bisping затвърди статуса му на един от най-добрите, ако не и най-добрия, ММА състезател за всички времена. Въпреки тези суперлативи, GSP не би се определил по този начин.
 
"Няма такова нещо като 'най-добрия на всички времена'. Не съществува такова нещо. Това е илюзия.

Дори да си най-добрия, това не означава, че няма да загубиш. Не означава, че няма никой, който да те победи. Например, бих се с Michael Bisping в събота в Медисън скуер гардън. Точно тогава, онази вечер, на онова място, го победих. Но това не означава, че ако се бия с него утре, отново ще го победя.

Когато започнах с ММА, исках да стана най-силния на света. Но няма как да се случи такова нещо. Всеки може да победи всеки. Това научих. Няма как да си най-силния.

Може да си най-добрия в един ден, но на следващия не си. Това е истината за този спорт."

St. Pierre остава скромен дори и след като стана шампион във втора категория през кариерата си. И е прав - никой не може да се чувства сигурен в професионалния ММА. Звезди като Anderson Silva или Ronda Rousey все някога залязват, като някои успяват да се съвземат, а други не.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес