Зареждане

St-Pierre: Ако загубя веднъж, веднага ще се пенсионирам

St-Pierre: Ако загубя веднъж, веднага ще се пенсионирам
Публикувано на: Септември 14, 2017 в 10:00 ч
 
Georges St-Pierre е най-великият боец в полусредна категория в историята на смесените бойни изкуства. В UFC 217 на 4-ти ноември той ще се изправи срещу шампиона в средна категория Michael Bisping. Ако спечели тази битка, той може да затвърди като най-добрия боец в историята на бойните спортове, но St-Pierre има планове отвъд тази битка, въпреки че не пожела да ги конкретизира. Освен това, в интервю за NY Post, "GSP" заяви, че ако загуби дори веднъж, той ще се пенсионира.
 
Той също така говори и за натиска върху него, който го изгони от спорта през 2013-та година, след като победи със сплит десижън Johny Hendrick в UFC 167.
 
"Когато сте шампион, смятате, че сте в центъра на света. Въпреки че не сте, това е илюзия, поради натиска и това е натиск, който е различен от всеки друг спорт, защото това е натиск насочен към оцеляването, животът ви е застрашен по един истински дълбок начин... Можете да умрете.", заяви St-Pierre.
 
"Когато се бих в полусредна категория, разделението беше лудост. Изправях се пред убийци един след друг бум, бум, бум и накрая не можех да дишам."
 
 
"Сега правилата са различни, преди се борих срещу цялата система. Бях много откровен за проблемите със забранените вещества, които имаше тогава в организацията, а гората ми се подиграваха; "Ахх, този параноик, търси си оправдание за своето пенсиониране". Но погледнете какво се случи сега... много от шампионите на UFC се провалят на тестовете."
 
"Ако загубя дори веднъж, веднага се пенсионирам, свършено е с мен. Аз съм на една битка от пенсиониране. Нямам намерение да загубя, но ако това стане, свършено е.", завърши St-Pierre.
 
Изглежда натискът изобщо не е изчезнал, целите на "GSP" остават високи. Освен това той може да бъде един от малкото останали големи играчи на UFC за продажбата на телевизионни пакети. Brock Lesnar и Jon Jones са отстранени след провали с допинг тестове, Ronda Rousey изглежда все повече се е насочила към WWE и за момента единствената голяма фигура на UFC по отношение продажбата на телевизионни пакети е Conor McGregor, а това съвсем не е достатъчно. И само да напомним, "GSP" влиза в дълбока дивизия, ако премине през шампиона, това са претендентите:
 
1. Robert Whittaker (Временен шампион)
2. Yoel Romero
3. Luke Rockhold
4. Jacare Souza
5. Chris Weidman
 
След четири години извън спорта, натискът си е останал същият, а бойците са станали по-големи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес