Зареждане

Sergio Pettis се качва в категория петел, за да се изправи срещу Rob Font на UFC on FOX 31

Sergio Pettis се качва в категория петел, за да се изправи срещу Rob Font на UFC on FOX 31
Публикувано на: Октомври 12, 2018 в 10:31 ч
Sergio Pettis не си губи времето.

По-малко от 72 часа след като треньорът му Duke Roufus спомена, че боецът му ще се качи в категория петел, стана ясно, че младият боец ще се бие с Rob Font на предстоящото на 15-ти декември UFC on FOX 31, което ще се предава пряко по спортния канал Max Sport 2.

Pettis (17-4) загуби със съдийско решение от Jussier Formiga на UFC 229, като това беше третата му загуба откакто слезе в категория муха. Pettis смени дивизиите след като отбеляза победи срещу Yaotzin Meza и Matt Hobar през 2014-та и беше надвит от Ryan Benoit по време на дебюта си в новата категория. След това 'The Phenom' отбеляза 4 поредни победи преди да загуби от бъдещия шампион Henry Cejudo през декември.

"Мисля, че Sergio е доста силен в категория петел. Имам чувството, че самото отслабване представлява по-голяма трудност за мнозина, отколкото самите битки."

Font (15-4) последно загуби със съдийско решение от Raphael Assuncao през юли, отбелязвайки 5-3 в UFC. Талантът в категория петел предизвика Pettis през 2014-та след като дебютира в Октагона на UFC 175, когато довърши George Roop още в първия рунд.

UFC on FOX 31 ще бъде оглавено от срещата между Kevin Lee и Al Iaquinta в лека категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес