Зареждане

Рой Джоунс: Какво ще стане, ако Уайдлър удари Усик в тялото ?

Рой Джоунс: Какво ще стане, ако Уайдлър удари Усик в тялото ?
Публикувано на: Септември 4, 2023 в 06:00 ч
Бившият безспорен световен шампион в полутежка категория Рой Джоунс-младши (66-10) не е впечатлен от издръжливостта на Александър Усик (21-0).

В края на миналия месец Усик се изправи срещу Даниел Дюбоа и успя да спечели с нокаут. Усик защити титлите в тежка категория на WBA, IBF и WBO, но в 5-тия рунд имаше противоречив момент. Дюбоа вкара удар в тялото на Усик, който падна на земята и започна да се гърчи от болка.

Много хора все още вярват, че това си беше чист удар, въпреки че рефера отсъди удар под пояса. Джоунс не вижда как Усик ще поеме ударите на шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (33-0) и бившия WBC шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър. (43-2).

„Не ми харесва идеята за Усик срещу Фюри. Тогава не харесвах тази битка, не ми харесва и сега. Защо ? Вижте битката на Усик с Дюбоа. Какво се случва, ако Дионтей Уайлдър удари Усик в тялото ? 

Някои смятат, че ударът не е бил непозволен и Усик е трябвало да загуби с технически нокаут. Цялата тази ситуация отваря много повече възможности за боксьорите, които могат да удрят силно.“, каза Джоунс в канала си в YouTube.

Ще може ли Усик да понесе бомбите на Уайлдър или Фюри ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес