Зареждане

Робърт Уитакър: Не е здравословно за Перейра да слиза в средна категория

Робърт Уитакър: Не е здравословно за Перейра да слиза в средна категория
Публикувано на: Август 31, 2024 в 02:00 ч
Алекс Перейра намекна, че ще направи още едно завръщане в средна категория, за да спечели шампионския пояс, който в момента се държи от Дрикус дю Плеси. По-рано този месец дю Плеси защити титлата с победа над Израел Адесаня, който беше смятан за наследник на Андерсън Силва.

Последните мачове на Адесаня не се получиха добре за него и стана ясно, че ерата му бавно, но сигурно е към своя край. Въпреки сравнително противоречивото им минало, загубата на Израел засегна Алекс Перейра, който вече доминира в полутежка категория.

Въпреки това, когато видя как старият му съперник губи, той не издържа и обяви в социалните мрежи, че ще слезе в средна категория още веднъж в бъдеще. Перейра иска да вземе титлата от дю Плеси, а Робърт Уитакър го съветва да не го прави, защото е опасно за здравето му.

Алекс трудно сваляше до средна категория и това беше причината да се качи в горната дивизия. Уитакър вярва, че полутежка категория е мястото на Перейра и той не трябва да бяга от там.

„Мисля, че Алекс е достигнал възраст, в която вече не трябва да играе със здравето си. Човекът е абсолютен звяр, който лесно би могъл да се бие в тежка категория. Алекс смята да слиза в средна категория ? Честно казано, не ми харесва. Ако Алекс падне до средна категория, той няма да използва сто процента от потенциала си тук. 

Той се утвърди в горната категория. Свалянето на килограми ще отнеме от силата му, а това ще му липсва срещу боец като дю Плеси. Мисля, че Алекс вече намери своята оптимална категория, където ударите му са възможно най-силни и където тялото му също се чувства добре. Дю Плеси е страхотен в средна категория, но ако се качи при Перейра, то нещата ще се обърнат срещу него.", каза Уитакър.

Робърт се завръща в края на октомври в Абу Даби. Той ще мери сили с Хамзат Чимаев и се надява победата да го направи претендент за титлата.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес