Зареждане

Расист скочи на чернокож ММА боец и завърши удушен

Расист скочи на чернокож ММА боец и завърши удушен
Публикувано на: Август 29, 2022 в 14:00 ч
Мъж от Флорида беше изненадан неприятно, след като обиди чернокож ММА боец и опита да го избута от пътя. 

29-годишният Джордан Патрик Лийхи скочи на жертвата, приятелката му и четиригодишната му дъщеря в Семинол, Флорида, крещейки расови обиди и правейки жестове със стрелба. След като се опитал да избута жертвата от пътя, Лийхи го преследвал агресивно, преди да блъсне странично автомобила му и да избяга.

Жертвата, идентифицирана само като J.T., обаче решил да запише регистрационния номер на колата на нападателя си и в крайна сметка настига Лийхи на червен светофар. След това Лийхи „излиза от колата си, нахлува в тази на J.T. и се опита да го нападне, отново крещейки расистки обиди“, разкриват съдебните документи. 

Лийхи обаче не знаел, че J.T. е състезател по смесени бойни изкуства. Съдебните документи разкриват, че J.T е излязъл от колата си и се е приближил до Лийхи, който след това е казал нещо от рода на: „Майната ти, негро.“ J.T. успял да удуши Лийхи, който изпаднал в безсъзнание, след което се намесили от полицията.

Явно полицаите не стреснали Лийхи, който се събудил и започнал отново да обижда. Той казал на полицаите, че чернокожите трябва да бъдат държани „в техните райони“. По-рано този месец Лийхи беше осъден за престъпление от омраза от федерално жури в Тампа. 

Сега той е изправен пред присъда от до 10 години затвор и глоба от 250 000 долара. Министерството на правосъдието на САЩ споделят, че присъдата „трябва да изпрати силно послание“ към онези, които искат „да използват насилие, за да наложат отвратителни расистки убеждения“. 

„Никой не трябва да бъде набелязван, заплашван или нападан заради расата си. Обвиняемият в този случай е действал според фанатичните си убеждения и е изложил на риск цялото семейство и безопасността на другите. 

Ние и нашите местни, щатски и федерални партньори от правоприлагащите органи няма да толерираме подобно поведение в нашата общност.“, каза прокурорът на САЩ Роджър Хандберг. 


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес