Зареждане

Rashad Evans напуска UFC: 'Не мога повече да се заблуждавам'

Rashad Evans напуска UFC: 'Не мога повече да се заблуждавам'
Публикувано на: Юни 26, 2018 в 10:04 ч

Бившият шампион в полутежка категория и бивш TUF победител, Rashad Evans обяви своето оттегляне от ММА на 38-годишна възраст.

След 15-годишна кариера и в серия от 5 поредни загуби, той реши да сподели следното:

"Чувствам се добре. Трябваше ми време да си подредя мислите и да бъда искрен със себе си. Мисля, че прецених правилно нещата. Оттеглям се. По едно време чувствах, че боевете са всичко в живота ми, но сега други неща взеха превес. Конкуренцията в ММА е наистина ожесточена. Минал съм през много в спорта, имал съм много битки и вече не гледам на нещата по същия начин. Трудно е. Не исках да си тръгвам със загуби, но това трябва да направя, защото други неща имат нужда от мен. Трудно ми е да говоря за това, но е неизбежно. Не мога да продължавам да се заблуждавам. Още по-тежко е да призная, че физически се чувствам достатъчно здрав, че да продължавам да се състезавам - нищо, че ме нокаутираха за 56 секунди. Все пак се чувствам добре. От друга страна обаче, нямам особено желание да продължавам."

Evans признава, че времето му е дошло след загубата от Anthony Smith на UFC 225.

Evans дебютира в UFC през 2005-та след като печели втория сезон на TUF и малко след това печели 8 поредни срещи, като между тях отбелязва и едно равенство срещу Tito Ortiz. През 2008-ма печели титлата в категорията, нокаутирайки Forrest Griffin на UFC 92.

В първата си защита той изтърва титлата в полза на Lyoto Machida - на UFC 98 той претърпя нокаут от него. Отбелязвайки допълнителни 4 победи, Evans си заслужи шанс да си възвърне пояса, като трябваше да се изправи срещу Jon Jones на UFC 145, но така и не успя да го направи.

След тази загуба Evans сякаш изгуби мотивацията си, като претърпя загуби в шест от последвалите осем битки. Последните си три загуби той дължи на Dan Kelly, Sam Alvey и Anthony Smith.

Въпреки тежките си моменти обаче, Evans все пак има ключова роля в развитието на организацията, като оставя на феновете много спомени от висококачествени нокаути.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес