Зареждане

Пьотр Ян: Стърлинг опита да ме провокира с украинското знаме

Пьотр Ян: Стърлинг опита да ме провокира с украинското знаме
Публикувано на: Април 7, 2022 в 12:00 ч
Временният шампион на UFC в категория петел Пьотр Ян обвини Алджамейн Стерлинг, че е добавил политика към враждата им, след като застана с украинския флаг миналия месец. Този уикенд дваматa правят дългоочакван реванш във Флорида.

Стърлинг и Ян ще се срещнат в подглавната битка на UFC 273 в Джаксънвил. Враждата между двамата тлее вече над 1 година. Стърлинг и Ян не спират да се заканват един на друг и да разменят люти обиди.

Преди година Ян щеше да победи Стърлинг, но вкара непозволен удар и загуби с дисквалификация. Той се раздели с безспорната титла, но в края на 2021 година спечели временното злато.

Вече над месец Русия и Украйна водят война и ставаме свидетели на плашеща дискриминация срещу руснаците. Всеки ден ставаме свидетели на все по-големи санкции срещу руснаците, без значение дали подкрепят войната или са против нея.

Миналия месец Стърлинг позира със знамето на Украйна и сподели, че подкрепя украинците. В това негово действие Ян видя опит за политизиране на враждата им. В интервю за Ариел Хелуани, Ян коментира постъпката на Стърлинг и каза:

„Гледам неговите изяви преди. Стърлинг се опита да го направи политически, използвайки знамената, усмихвайки се, застанал с украинското знаме. 

Алджамейн се опита да политизира битката ни. Да, мислех, че той не иска да съм тук в Съединените щати. Сега, когато съм тук, той знае, че за него всичко е свършило." 

Цялата дискриминация насочена към всички руснаци, без значение дали подкрепят Путин или не, е пълна лудост. Вие как мислите ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес