Зареждане

Прохазка: Възстановяването ми върви неочаквано добре

Прохазка: Възстановяването ми върви неочаквано добре
Публикувано на: Януари 25, 2023 в 00:00 ч
Иржи Прохазка идва, за да си върне титлата в полутежка категория.

На UFC 283, Джамал Хил спечели титлата в полутежка категория с доминиращо представяне срещу бившия шампион Гловър Тейшейра. Малко след двубоя Прохазка, който освободи титлата през ноември, след като получи контузия в рамото, изпрати предупреждение до новия шампион, казвайки: „Поздравления. Идвам." И очевидно Прохазка може да дойде по-рано от очакваното.

Прохазка разкри, че възстановяването на рамото му върви по-добре от очакваното и че се надява да може да се завърне в игра това лято.

„Всичко върви чудесно“, каза Прохазка. „Следващата седмица отивам в Лас Вегас, за да продължа рехабилитацията и всички тези процеси да бъдат ускорени. Не искам да действам прибързано с рамото, но нещата стават много по-добре, отколкото всички очакват, така че се радвам за това.

Мисля, че мога да се върна през юли или август, нещо подобно. Шест или седем месеца, нещо такова. Защото не искам най-бързия път обратно само за да се бия. Знам, че това не е най-добрият подход. Искам да съм сигурен, че тялото ми работи на 200 процента и мисля, че това може да стане през лятото на тази година. Просто ме оставете да работя върху това и ще се върна възможно най-скоро.”


Част от желанието на Прохазка да се завърне бързо, освен да си върне титлата, е интересът да се изправи срещу Хил. В дивизия, в която много от най-добрите претенденти са в края на 30-те си години, Хил е един от малкото по-млади бойци на върха на дивизията и след най-доброто представяне в кариерата му, Прохазка казва, че перспективата да се изправи срещу Хил му пали огъня в тренировките.

„Бях малко изненадан от представянето на Глоувър Тейшейра, от неговата енергия и скорост“, каза Прохазка. „Той беше толкова бавен. Беше бавен. Невероятна работа от Хил, той направи всичко както трябва. Така че поздравления за него и го очаквам с нетърпение.

Мислех, че Тейшейра има голям шанс да спечели, особено в Рио с домакинската публика. Всичко проработи в това събитие за него, така че съм малко изненадан от това, но това е добре. Добра стъпка за полутежка категория и се радвам за това. Щастлив съм за този резултат, защото Джамахал Хил е млад човек, той е опасен и ми харесва да имам пред себе си някой като него, който ще ме предизвика. Очаквам с нетърпение да започна пак тренировките.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес