Зареждане

Почти разпродадоха UFC 229 - вече е второто най-голямо събитие в историята

Почти разпродадоха UFC 229 - вече е второто най-голямо събитие в историята
Публикувано на: Август 20, 2018 в 09:54 ч
Ако сте се съмнявали дали UFC 229 ще бъде сред най-доходоносните събития в историята на организацията, продажбите сочат, че няма място за притеснения.

В петък бяха пуснати официално в продажба билетите за събитието, като предварително те бяха достъпни и до членовете на UFC Fight Club. Само 3 минути по-късно бяха продадени толкова билети, че събитието вече беше второто най-голямо в историята.

UFC 229 ще се проведе на 6-ти октомври и ще бъде оглавено от срещата между Khabib Nurmagomedov и Conor McGregor, който ще се бият за титлата в лека категория. Билетите са между 205 и 2505 долара, като след първите три минути са останали сводобни само няколко стотин от най-скъпите пропуски. До вечерта вече бяха останали едва 300 билета на разположение.

Така предстоящото събитие вече превъзхожда рекорда на UFC 200, което генерира 10 746 248 долара. Тогава повече билети бяха разпродадени заради срещата на Jon Jones и Daniel Cormier, които се биха за титлата на полутежка категория. Битката беше отменена заради неуспешен допинг тест от страна на Jones и той беше заменен от Anderson Silva, но вече в битка, която не беше за титла. Същата вечер се биха Brock Lesnar и Mark Hunt, но и самият факт, че беше 200-то издание на UFC си беше ключов фактор. Привличаща интереса на зрителите беше също и битката, в която Miesha Tate защитаваше своята титла в категория петел срещу Amanda Nunes.

Рекордът на UFC 129 също беше счупен - тогава събитието привлече 55 724 фенове, но цената на билетите беше по-ниска. Тогава бяха генрирани 12 075 000 долара, главно заради срещата на Georges St-Pierre и Jake Shields, в която беше заложена титлата на полусредна категория. Ключово тогава беше, че събитието беше първото в Торонто.

Един рекорд, който обаче това събитие няма да успее да счупи е от UFC 205, което се проведе на 12-ти ноември 2016-та. Това беше първото събитие в Ню Йорк. То счупи рекорда за най-продавано събитие в известната Мадисън Скуеър Гардън, генерирайки 17.7 милиона долара. McGregor спечели титлата в лека категория, надвивайки Eddie Alvarez. McGregor в последствие я загуби, тъй като не я защитаваше и Nurmagomedov стана новият шампион в категорията, надвивайки Al Iaquinta на 7-ми април, отново в Ню Йорк.

Заради по-скъпите си билети, UFC се справя доста по-добре с парите, отколкото организациите в Япония, например - Pride, в пиковите си моменти, дори и не доближаваха до 10 милиона долара на събитие.

Въпреки всичко обаче, до момента от UFC никога не са успявали да разпродадат така билетите си, както успяха да направят за предстоящото в Лас Вегас събитие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес