Зареждане

Оливейра отказал реванш с Махачев, заради психически срив

Оливейра отказал реванш с Махачев, заради психически срив
Публикувано на: Ноември 30, 2022 в 09:26 ч
Бившият шампион на UFC в лека категория Чарлз Оливейра имаше възможност за незабавен реванш срещу Ислам Махачев в UFC 283 в Рио де Жанейро. Въпреки че битката все още може да се случи в не много далечното бъдеще, явно няма да е толкова скоро, колкото ни се иска.

Според мениджъра и треньор на бразилеца, Диего Лима, UFC са им предложили битка за 21 януари, но отборът е решил вместо това да даде почивка на „Do Bronx“.


Лима обясни, че Оливейра вече е бил под твърде много психически стрес след разочароващата си загуба в UFC 280. По негово мнение, да пуснат 33-годишния играч в тренировъчен лагер, за да се бие отново с новия шампион само след два месеца, не би било най-интелигентният ход, така че те избират да не се възползват от тази възможност.

„При следваща ни битка с Махачев имахме голям интерес да се бием с него в Рио. Една седмица след UFC 280, UFC се свързаха с нас. Те ни дадоха възможност да се бием с Махачев в Рио. Винаги са били много добри с нас. Имаме наистина ползотворни разговори. От нас зависеше да приемем или не.

Обсъдих го с Чарлз. Не е контузен, но има емоционален стрес. Това е далеч отвъд физическото. Чарлз е единственият боец, който се е изправял срещу всички топ 5 бойци в рамките на една година. Шампионите обикновено се крият, искат да се бият веднъж годишно. Но не и Чарлз. Рио обаче вече е твърде скоро. Предпочитаме да дадем на Чарлз заслужена почивка.“

През октомври Оливейра (33-9-1 NC) се би с Махачев за свободната титла в лека категория, но загуби мача чрез събмишън във втория рунд. Преди това 33-годишният играч имаше поредица от 11 победи, с 10 приключвания, като надви някои от най-забележителните имена в дивизията. От декември 2020 г. той записа победи над Тони Фъргюсън, Джъстин Гейтджи, Дъстин Порие и Майкъл Чандлър.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес