Зареждане

Официално: Рамзан Кадиров потвърди сливането на ACB и WFCA и цели да изпревари Bellator

Официално: Рамзан Кадиров потвърди сливането на ACB и WFCA и цели да изпревари Bellator
Публикувано на: Ноември 30, 2018 в 00:02 ч
Президентът на Чечня, Рамзан Кадиров цели да стане огромен фактор в бойните спортове и никога не го е крил. Преди няколко седмици се появи информация, че той цели да закупи руската ММА организация Absolute Championship Berkut (ACB), която е собственост на чеченския бизнесмен Mairbek Khasiev, като в нея дял имат бойците Mairbek Taisumov и Mamed Khalidov. Всичко това се оказва истина и днес Кадиров го потвърди, като целта пред него е да изпревари Bellator и да стане втората най-силна организация в света, след UFC. Кадиров ще купи ACB, както и всички бойци в нея и ще я слее със своята организация WFCA. Ето какво заяви той пред tass.ru:


Искаме да купим ACB и да я слеем с WFCA. Вярвам, че когато това стане ние ще се превърнем във втората най-силна организация след UFC и ще изпреварим Bellator. Toва е добре за нашия регион и като цяло за Русия.
ACB изпитва сериозни финансови затруднения и тази година се наложи да отменят някои от събитията си. Тя съществува от 2014 година и до момента има организирани 90 събития. Чеченската WFCA беше създадена през 2015 година и до днешна дата има 50 събития. Кадиров е голям фен на бойните спортове и на събитията, които организира често присъстват големи звезди от спорта, като на последното бяха Floyd Mayweather, Fabricio Werdum и Zabit Samedov.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес