Зареждане

Нурмагомедов гради най-високата ММА зала в Русия

Нурмагомедов гради най-високата ММА зала в Русия
Публикувано на: Октомври 19, 2021 в 02:00 ч
Хабиб Нурмагомедов явно е решил сериозно да влезе в ММА бизнеса. Бившата звезда на UFC си купи ММА организация и вече има няколко галавечери зад гърба си. "The Eagle" разкри, че изгражда тренировъчна база със собствени пари, а не с държавни средства.

Преди година стана известно, че на Република Дагестан трябва да бъдат отпуснати 600 милиона рубли за изграждането на училище на името на Абдулманап Нурмагомедов. Бащата на Хабиб почина през лятото на 2020 година след дълга борба за своя живот.

За съжаление този проект е замразен към момента, но пък за сметка на това Хабиб гради най-високата ММА зала в Русия. Тя ще бъде на почти 2000 метра над морското равнище. Ето какво още каза Нурмагомедов за своята зала, в която ще тренират бойци от цял свят:

Сега изграждаме база. Завършвам го сам, искам да го пусна някъде през юни. Може и да греша, но това ще бъде най-високата база в Русия - почти 2000 метра над морското равнище. 

Там по едно и също време 80 души ще могат да спят, да ядат, да тренират, да преминат през пълен лагер. Около 70 процента от него е завършен. Там ще можем да приемаме спортисти от цял свят. 

Какво се случва с проекта за 600 милиона рубли? Той остана такъв. Има президентски указ от март 2019 година. Сега аз градя, но не на това място, а на друго. Този голям проект съществува някъде, но в кой офис е заседнал, не знам. Това не е въпрос за мен.

Една от мечтите на Хабиб е да изгражда бойци в своята лига, които след това да подсилват UFC.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес