Зареждане

Нгану проговори: Не всичко е пари. Уайт умира от яд, че шампионът му го напусна.

Нгану проговори: Не всичко е пари. Уайт умира от яд, че шампионът му го напусна.
Публикувано на: Януари 18, 2023 в 07:10 ч
Днес Франсис Нгану говори за първи път за напускането си от UFC, което според него е настъпило по договор през декември, но стана ясно в събота.

„Като цяло съм добре“, каза Нгану. „Нямам напрежение. Чувствам се много добре от това. Много съм щастлив. Знам, че направих всичко както трябва. Не съжалявам за нищо. Не бих направил нищо различно, ако трябваше да го направя отново. Бих направил същото. Много съм щастлив. Много съм доволен. От една страна, това е спорт. От друга, това е бизнес. Имам личен живот в Камерун. Аз съм със семейството си. В крайна сметка това е важното. Имам своя баланс в живота. Справям се много добре. Не се тревожете за мен."

Докато Нгану не се тревожи за себе си, много други се вълнуват от неговата съдба. Откакто в събота излязоха новините за раздялата му с UFC, той получи поток от съобщения и обаждания, за които Нгану каза, че до голяма степен е оставил за четене за по-късно.

За Нгану психическото освобождаване, което се оказа голяма тема и изключително необичайно решение, се дължи на увереността му, че е направил правилното нещо за себе си и за другите.


Разбира се, парите са били част от преговорите. Нгану каза, че са му били предложени към $8 милиона, които Брок Леснар според информация от мрежата е направил за UFC 200. Въпреки това, кратък списък от непарични искания не е бил изпълнен по никакъв начин. Това наистина влошило отношенията на Нгану с UFC.

„Това, което научих, е, че не отиваш на преговори, очаквайки да се изпълни всичко, което искаш. Но поне имаш желанието да видиш, че твоят партньор, другата страна, показва желание или поне да направи опит да ги изпълни“, каза Нгану. „Поисках много неща, което не означава, че очаквах всички тези неща. Очаквах поне едно или две от тези неща. Поисках правото на спонсорство, от което бяхме ощетени. Не можем да имаме спонсорство. Поисках здравна застраховка. Не ми дадоха и това. Помолих за адвокат на бойците, който да ги представлява при срещите на борда на компанията, който ще защитава интересите на бойците. Поисках това. Но не ми дадоха нищо от това, което поисках. Просто исках те да знаят, че има неща, които искам. Исках поне да помислят за това.”

След като UFC даде да се разбере, че няма да уважи молбите, преговорите спряха, но след това се подновиха след края на договора му. От уважение към преговорите, Нгану каза, че не е споменал публично статута си на свободен агент, тъй като е продължил да говори с организацията до миналата седмица.

„При този договор аз не съм свободен“, каза Нгану. „В този договор аз не съм независим изпълнител. Нямам никакви права. Нямам никаква сила. Предавам цялата власт на тях. Виждал съм в миналото как те могат да използват силата си върху мен и не искам това да се случва отново."

В крайна сметка двете страни не успяха да постигнат сделка, тъй като Уайт официално прекъсна преговорите с изявлението си в събота, че Нгану вече не е в списъка и е лишен от титлата си на UFC в тежка категория.

След UFC Fight Night 217, Уайт обяви новината за битка между Джон Джоунс и Сирил Ган за титлата в тежка категория.


Уайт приписа раздялата на желанието на Нгану да се бие с по-малка конкуренция за повече пари, идея, на която Нгану се присмя и каза, че коментарите трябва да са били от разочарование, като се има предвид, че той е решил да подпише нов договор за три битки с надеждата за двубои срещу Джон Джоунс и един срещу Стипе Миочич.

„Празните приказки не могат да ме наранят“, каза Нгану. „Оттам, откъдето идвам, съм бил нагрубяван много повече от това, но все още съм тук. Каквото е казано, е казано. Това е негов проблем. Това, което знам е, че съм тук и имам добро бъдеще и мисля, че това, което той изрази, беше разочарование, защото вече няма значение от празни приказки. Той е разстроен. Той не е доволен от ситуацията. Той видя как неговият шампион си отива, което вероятно никога не му се е случвало. В интерес на истината преди две години се говореше на това. Казаха ми: „Добре, мислиш ли, че можеш да напуснеш UFC? Това никога не се е случвало. Отидете да попиташ Ранди Котюр." Тогава отидох и попитах Ранди какво се е случило и той ми обясни. Но сега при мен беше различна ситуация.“

Що се отнася до това, което следва, Нгану каза, че много организации са се свързали с него, особено такива за MMA. Неговата прогноза е, че той вероятно ще се бие в бокса някъде около юли. Срещу кого или за кого? Това са подробности, които ще бъдат уточнени на по-късна дата. Засега Нгану ще седне и ще изчака шумът да стихне.

„Единственото нещо, което ме плаши, е съжалението“, каза Нгану. „Това е единственото нещо, което наистина ме плаши - нещата, за които ще съжалявам. Затова винаги се уверявам, че правя всичко по силите си, за да избегна съжалението. Чувствам, че не съжалявам за това.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес