Зареждане

Нгану към Дейна Уайт: Защо си толкова против това да съм свободен и щастлив ?

Нгану към Дейна Уайт: Защо си толкова против това да съм свободен и щастлив ?
Публикувано на: Май 22, 2023 в 08:21 ч
Не е изненадващо, че Дейна Уайт не реагира добре на сделката, подписана от Франсис Нгану с PFL.

След месеци на несигурност, Нгану най-накрая обяви, че е подписал новаторска сделка с PFL. Това беше договор, който дойде с няколко забележителни предложения, включително факта, че опонентите му очевидно ще направят минимум $2 милиона, за да се бият с него.

Нгану е посланик на марката за усилията на PFL в Африка и много други. Когато беше попитан за тази сделка на скорошна пресконференция на UFC, Уайт каза някои не толкова любезни неща за „Хищникът“ и готовността му да поема рискове.

„Въз основа на това, което знам за сделката, което не е много, няма смисъл за мен. Искам да кажа, че ще платиш на човек да не се бие една година, а вече са минали 18 месеца ? Нгану иска да поема никакви рискове.", каза Уайт.

Тези коментари на Дейна Уайт незабавно обиколиха интернет и не отне много време на Франсис Нгану да отвърне. Не би трябвало да е шокиращо да чуем, че не е бил особено доволен от изказването на своя бивш шеф.

„Какъв ти е проблемът с мен ? Изпълних договора си, бях свободен агент и избрах да напусна. Ти не ме пусна. Мразя да поемам рискове ? Затова защитих титлата си с контузии в коляното. 

Причината, поради която се бих три пъти за три години, е, че искахте да контролирате сделката ми и да подпиша нова. Вие ме замразихте. „Дължа на тези момчета три битки годишно.“ Не казваш ли това ? 

Какво стана ? Винаги съм искал да се бия и никога не съм отказвал битка през тези 3 години. Най-накрая получавам заплащане и уважение. Имам сделка, която е честна и равна за всички страни. 

Защо си толкова против това да съм свободен и щастлив?", пише Нгану.

Нгану определено ще бъде пример за други бойци на UFC, които ще искат да поемам по стъпките му. Това е нещо, което няма как да се хареса на Уайт.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес