Зареждане

Не бързайте да погребвате Нейт Диас

Не бързайте да погребвате Нейт Диас
Публикувано на: Август 11, 2022 в 00:00 ч
Прекомерната ярост на Хамзат Чимаев ще помогне на американския гангстер. 

Битката между Хамзат Чимаев и Нейт Диас беше подготвяна толкова дълго, че мнозина просто спряха да вярват в нея. Дейна Уайт обаче им предостави документите и двамата подписаха. Американецът и чеченският швед ще се срещнат на 10 септември на турнира UFC 279 в Лас Вегас. 

И веднага започнаха да говорят за „клането“, към което мачмейкърите на промоцията водят Диас. Ветеранът Дан Харди дори нарече организацията на двубоя „отмъщение“ срещу Нейт. 

„Изглежда, че сме стигнали до точката, в която някой трябва да излезе с повдигнати обвинения. Не изглежда като честен двубой. Прилича повече на жестокост към легендата. 

Тъй като бойците говорят против организацията, те биват екзекутирани на живо. Ето как изглежда и ми е неприятно да мисля какво ще се случи. 

Просто се надявам, че Нейт е добре. Да, Нейт има добро джиу-джицу, но в един момент джиу-джицу се неутрализира от добрата борба. И това ще се случи с Нейт, ако се озове на пода. 

Вярвам, че той ще бъде неутрализиран и жестоко бит на позиция отгоре. Не мисля, че ще е приятно за гледане“, каза Харди в подкаста на журналиста Ариел Хелуани. 

Шансовете на 37-годишния ветеран срещу "запаления" "Borz" наистина не са много добри. Диас загуби последните две битки, макар и от топ съперници. Той се бие твърде рядко, което определено не е в полза на спортните условия. Но думата "екзекуция" определено е излишна тук. 

За такава важна битка, Диас определено ще спести няколко изненади за чеченеца. Разликата във възрастта също говори против американеца, но това е неговото предимство. Чимаев е прекрасен в почти всяко отношение, само му липсва опит и спокойствие. 

В битката с Гилбърт Бърнс, чеченецът, поради своята ярост, беше два пъти близо до нокаут, като пропусна тежки удари от противник, който не беше най-яркият. Диас определено надминава Чимаев по хитрост и ще се възползва от всяка възможност да „хване“ противника по време на емоциите. 

Честно казано, едва ли ще видим сензационна изненада. Но наричането на Диас "жертва" е крещящо неуважение към легендата на смесените бойни изкуства. 

В допълнение към опита, Нейт остава с железния си характер, който винаги е бил смятан за основното оръжие на скандалния боец. Със сигурност няма да можете да пречупите гангстера в Нейт. Ако Чимаев направи груба грешка, противникът определено ще го накаже. Нещо, което Диас знае как да прави. 






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес