Зареждане

'ММА – млади, можещи, активни' залагат върху спорта за по-добър начин на живот

'ММА – млади, можещи, активни' залагат върху спорта за по-добър начин на живот
Публикувано на: Септември 13, 2021 в 12:00 ч
В периода 15.3 – 15.9.2021г. Българска федерация по ММА изпълни проекта си „ММА – млади, можещи, активни“ като част от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от закона за хазарта за 2021 г. и по сключен договор с Министерство на младежта и спорта № 25-00-3/16.03.2021г

Проектът обхвана 6 града – Варна, Шумен, Велико Търново, Сандански, Благоевград, Монтана, както и обучение в гр. София.

Силно бе застъпена частта със спорта, защото той води до по-добър начин на живот и младежите на възраст 15-29г. биха извлекли само позитиви, ако превърнат физическата активност в свой постоянен приятел.

Опитните инструктори в „ММА – млади, можещи, активни“ учиха участниците в проекта именно на това.

Съществуват безспорни доказателства за вредното влияние на обездвижването върху здравето, трудоспособността и дълголетието на човека. Ето защо е необходимо всеки човек да бъде физически активен и да избере спорт, който му доставя удоволствие. А редуването на различни видове физическа активност може да увеличи удоволствието от активното спортуване, както и да помогне на всеки да открие неподозирани качества в себе си.

За да изберете програма с упражнения, която отговаря най-точно на вашите потребности, е добре да обърнете внимание на следните фактори:
  • здраве и физически възможности;
  • предварителна тренираност;
  • сезонна приспособимост;
  • вид на физическите упражнения;
  • как предпочитате да тренирате - сам или заобиколен от други спортуващи.
Освен всички изредени по-горе ползи от движението, към плюсовете на бойните спортове можем да добавим и още неща, изклоючително важни за подрастващите и особено за целевата група на проекта „ММА – Млади, можещи, активни“ – 15-29 годишните.

Повечето бойни изкуства залагат на тренировки на концентрацията, самоконтрола и дисциплината. Често е нужна голяма съсредоточеност, за да се осигури безопасност и да се научат стъпките на нова техника.

Поради това, че бойните изкуства изграждат характера, труда и постиженията биват често възнаграждавани.

Редът и уважението са ключови в бойните изкуства и почитането на по-висшестоящите лица е широко разпространено явление. За някои тинейджъри може да бъде трудно да разберат в началото, че инструкторът мисли за тяхното здраве и им дава инструкции, за да подобри тяхната безопасност.

Бойните спортове учат на:
  • дисциплина
  • уважение
  • равенство
  • взаимопомощ
Помагат за:
  • насочване на енергията на правилното място – вместо бой на улицата, контролиран спаринг в тренировъчни условия, под наблюдението на треньор
  • предпазване от зависимости и вредни въздействия от заобикалящата среда
  • изграждане на здравословни навици, защото няма как да си добър спортист, без да живееш здравословно.
Ние, от Българска федерация по ММА сме щастлив, че чрез реализирания от нас проект “ММА – млади, можещи, активни“ успяхме да помогнем на над 1200 младежи от цялата страна да бъдат активни в периода 15.03 - 15.09.2021г, както и да научат как да се предпазват от различните видове зависимости, сред които хазартна, наркотична и други.

В Българска федерация по ММА знаем, че еднакво важно е както физическото, така и психическото здраве на младите хора, които да дадат своя принос и да бъдат основна част от здрав и устойчив на изкушенията български народ.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес