Зареждане

ММА бойци протестират за отваряне на залите в Бразилия

ММА бойци протестират за отваряне на залите в Бразилия
Публикувано на: Април 26, 2020 в 09:08 ч
Боецът в категория петел на UFC, Андерсън дос Сантос се присъедини към десетки свои колеги протестиращи пред Законодателното събрание на Сао Пауло, за да поиска държавата да отвори отново фитнес залите, въпреки пандемията на коронавирус. Сао Пауло е град с 12,8 милиона души и  в него са 1345 от 3,313 от смъртните случаи, свързани със COVID-19 в Бразилия. Там също се намират 16 740 от 49 492 потвърдени случая към четвъртък.

В същия ден 407 души загубиха битката си срещу коронавируса в Бразилия, което нов рекорд в страната, а почти 100 бойци и треньори поискаха от губернатора Жоао Дория да разреши отварянето на спортни зали. Наскоро губернаторът обяви, че икономиката ще започне да се отваря бавно, като започва от 11 май, но залите не са включени сред дейностите, които ще получат зелена светлина.

Протестиращите бойци поискаха залите да бъдат сред първите групи разрешени дейности. Андерсън споделя, че много зали вече са фалирали, а бойците не могат да дават частни уроци и са обречени на безпаричие. Дос Сантос няма зала в родината си, но дава частни уроци и това пряко го засяга. Той е с рекрод  (20-8) в ММА и направи две битки в UFC, които загуби от Наримани и Еуел.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес