Зареждане

ММА боец получи инфаркт по време на тренировка

ММА боец получи инфаркт по време на тренировка
Публикувано на: Януари 11, 2022 в 05:00 ч
ММА боецът Мирослав Щтрбак вече е в стабилно състояние, след като получи инфаркт по време на тренировка. В скорошно интервю за портала sport.sk мениджърът на Щрбак разкри, че полският ММА боец е припаднал по време на тренировка и е трябвало да бъде съживен. 

За щастие навременната намеса била достатъчна, за да възстанови сърдечната честота на Щрбак. 

„Мога да потвърдя намесата на хората, които изпратихме вчера, за да помогнат на мъжа в безсъзнание. След лечение той беше откаран в една от болниците в Братислава“, каза Алена Кърчова, говорителка на Оперативния център на здравните служби в Братислава. 

Преди този страшен случай е нямало признаци за опасност или рискове за здравето за Щрбак. Той вършил строителни работи през цялата седмица преди сърдечния удар по време на тренировка. 

Щрбак е добре познат сред полските фенове на ММА. Той се състезава като професионалист от 2011 г. и има рекорд 19-10. В последния си двубой Щрбак спечели с раздвоено решение над Карол Рисави на събитието Oktagon 21, което се проведе на 30 януари миналата година. 

„В момента Миро е в стабилно състояние в болницата. Всички се надяваме, че ще излезе без последствия", каза мениджърът му. 

Остава мистерия причината зад инфаркта на напълно здрав ММА боец.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес