Зареждане

ММА боец на Рамзан Кадиров е убиецът на двамата ММА бойци в Москва

ММА боец на Рамзан Кадиров е убиецът на двамата ММА бойци в Москва
Публикувано на: Септември 22, 2024 в 02:00 ч
Снимка: РИА Новости
Руските власти арестуваха ММА боеца Умар Чичаев във връзка с престрелката близо до офиса на Wildberries. Новината съобщава кореспондент на РИА Новости от съдебната зала в Басманният съд на Москва.

Вижте още - Двама руски ММА бойци бяха убити при престрелка в Москва

Чичаев не се чувствал добре на заседанието и трудно говореше. Съдията му позволи да отговаря на въпроси в седнало положение. Главата и ръката му бяха превързани. Чичаев отговори на съдията, че има четири непълнолетни деца. В сряда се случи стрелбата в офиса на Wildberries, разположен на Romanov Lane в Москва.

Според руския следствен комитет седем души са ранени, включително двама служители на реда, а двама души са загинали. Починалите са ММА бойците Ислам-Бек Елмурзиев и Абубакар Местоев. По случая са задържани и разпитани 27 души.

Чичаев е руски състезател по смесени бойни изкуства, европейски и световен шампион по таекуондо, майстор на спорта по кикбокс. Според текста на решението, обявено от съдията, Чичаев служи в батальон Ахмат-1 на руската гвардия. Срещу него са повдигнати обвинения за убийство, опит за убийство и незаконен трафик на оръжие.

Чичаев ще остане в ареста най-малко 1 месец. Той е тренирал в бойния клуб 'Ахмат', който е създаден от Рамзан Кадиров. Много от мъжете, които Кадиров обучава, не излизат на ринга, а стават войници или бодигардове. Някои дори са изпратени да се бият в Украйна.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес