Зареждане

Международен карате турнир в София за купа 'Ронин'

Международен карате турнир в София за купа 'Ронин'
Публикувано на: Ноември 16, 2019 в 08:32 ч
Тази неделя, 17 ноември, от 10:00 ч. в спортна зала „Христо Ботев” ще се проведе VІII международен турнир по карате за купа „Ронин”. Организатор на събитието е едноименният клуб, а партньор за трета поредна година чрез проекта „Програма за развитие на детско-юношеския спорт за 2019 г.” е Столична община. В турнира ще вземат участие над 350 каратеки от 5 държави. Тази година те ще се състезават под мотото на проекта – „Карате – толерантност в спорта, мъдрост в живота”.

 „Турнирът вече е със сериозна история и се утвърди като едно от най-силните състезания за годината. Хитът тази неделя ще бъде демонстрация на семейна ката. Деца и родители, дядовци и внучета ще показват уменията си в бойното изкуство. За първи път ще бъдат включени и нови дисциплини – отборна ката и макивара за най-малките. Също за първи път се очаква освен състезатели да има и съдии от Северна Македония и Сърбия”, сподели Илиян Мечков, председател на КК „Ронин 11”.

Участниците по време на VIII международен турнир по карате за купа „Ронин” ще са на възраст между 7 и 14 години, като те ще се състезават в дисциплините кумите и ката.

Един от основните организатори на събитието - Лъчезар Цветков, водещ инструктор по направление спортно карате в КК „Ронин 11”, сподели: „През изминалата година клубът ни заема пето място в общото класиране по медали от общо 80 клуба, членуващи в Българската национална федерация по карате (БНФК) към Министерство на младежта и спорта. През тази година също имаме сериозни успехи, като до този момент нашите възпитаници спечелиха над 150 медала”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес