Зареждане

Мендез ще подкрепи Хабиб, ако реши да се оттегли

Мендез ще подкрепи Хабиб, ако реши да се оттегли
Публикувано на: Юли 10, 2020 в 07:00 ч
Хавиер Мендез ще подкрепи своя боец Хабиб Нурмагомедов, ако реши да се оттегли от ММА. Точно преди седмица бащата на Хабиб, Абдулманап почина след дълга борба с коронавирус и сърдечни проблеми. Всичко изглеждаше положително в неговото възстановяване, но в последните му дни Абдулманап получил два инсулта и в следствие на тях починал.

Легендарния треньор си замина на 57-годишна възраст и не е ясно каква посока ще поеме Хабиб, който е безспорен шампион в лека категория. Мнозина смятат, че "The Eagle" ще се оттегли от ММА, а Мендез е готов да го подкрепи във всяко решение, което непобедения боец ще вземе:


Хабиб винаги е казвал, че ще направи това, което неговия баща иска. Нурмагомедов каза, че решението за продължителността на кариерата му ще вземе Абдулманап. Хабиб правеше всичко, което неговия баща одобри. Не искам да спекулирам за неговите планове, защото не знам какво смята. Той има нужда от подкрепа и аз ще го подкрепя, каквото и решение да вземе. 

Аз съм с него, ако иска да се бие. Ще бъда с него, ако реши да се оттегли от ММА. Ще го подкрепя, ако сметна, че посоката е правилна. Не съм говорил с него и не искам да спекулирам. Знам, че той ще продължи наследството на баща си и ще стане страхотен треньор. Той вече прави такива неща и в последните години помага на младите бойци. 

Абдулманап изгради много добри бойци, които се задават и за мен е чест да съм част от това. Бях много щастлив, когато бяхме заедно в Абу Даби. Неговия баща заслужаваше да е под светлините на прожекторите. Той тренираше армия от бойци и остави наследство след себе си. Абдулманап е икона. 






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес