Зареждане

Майкъл Чандлър: Хабиб Нурмагомедов е необикновен човек

Майкъл Чандлър: Хабиб Нурмагомедов е необикновен човек
Публикувано на: Юни 30, 2022 в 16:00 ч
Бившият шампион на Bellator и бивш претендент за титлата на UFC в лека категория (до 70 кг), американският ветеран Майкъл Чандлър има любим момент от кариерата на Хабиб Нурмагомедов. Чандлър не спираше да говори, че може да победи Хабиб, но за съжаление не видяхме битка между тях.

"The Eagle" загуби баща си през 2020 година, след което трябваше да брани титлата си. За първи път в своя живот Нурмагомедов трябваше да се готви за битка без своя треньор и герой. Хабиб влезе в клетката в края на 2020 година и прегази Джъстин Гейджи в Абу Даби.

Веднага след победата Хабиб обяви, че се оттегля от ММА, а това дойде като гръм от ясно небе за всички. Никой не очакваше нещо такова. Дейна Уайт опитваше да убеди Хабиб да остане в ММА, но не постигна успех.

Сега лека категория е напълно различна. Чанлдър имаше своя шанс за титлата в UFC, но се провали. Сега той се е сетил за Хабиб и сподели, че дагестанската звезда е необикновен човек.

„Любимият ми момент с Хабиб е последният му двубой. Мисля, че заради неочакваното му напускане на спорта. Никой не очакваше това да се случи. И никой не вярваше, че е възможно. 

Битката с Гейджи се състоя веднага, след като загуби баща си. Вие сте под натиск да защитите титлата си и всичко това се утежнява двойно от загубата на баща ви, загубата на вашия герой и ментор. 

Един обикновен човек не би могъл да се докаже на такова ниво и при такива обстоятелства “, каза Чандлър в интервю за официалния канал на UFC в YouTube 

С какво ще запомните Хабиб в клетката на UFC ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес