Зареждане

Майк Тайсън си инжектира кръв от пъпна връв и екзозоми

Майк Тайсън си инжектира кръв от пъпна връв и екзозоми
Публикувано на: Юни 17, 2024 в 17:00 ч
Майк Тайсън продължава да прави вълни не само с предстоящата си битка срещу Джейк Пол, но и с нетрадиционните си методи за възстановяване. В допълнение към традиционната медицина, Тайсън изглежда се обръща към противоречиви практики. На 57 години Тайсън в момента се бори със стомашна язва, което отлага подготовката му за битката с Пол за 15 ноември в Тексас. 

Обичайното лечение на стомашни язви се състои от лекарства, които намаляват производството на стомашна киселина. Тайсън е известен с това, че излиза от утъпкания път, когато става въпрос за здравето му. Това надхвърля откритото му застъпничество за ползите за психичното здраве от психеделиците. Няколко примера:

Майк се лекува с методи, които не са позволени от комисиите. Ето някои от методите на 'Железния':

  • Тестостерон: Майк насърчава използването на синтетичен тестостерон и други продукти за повишаване на ниските нива на тестостерон чрез бизнес партньорство с Ocenture, компания от Флорида. Продуктите, рекламирани чрез това партньорство, се считат за подобряващи представянето и са забранени както от Световната антидопингова агенция (WADA), така и от Тексаския отдел за лицензиране и регулиране (TDLR), който контролира бойните спортове в Тексас.

  • Плацента и кръв от пъпна връв: Тайсън разкри, че лекар му е дал инжекции с протеини от плацента и кръв от пъпна връв, за да облекчи някога инвалидизиращата му болка в гърба. Тези инжекции не са одобрени от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) и могат да нарушат правилата на WADA.

  • Екзозоми: В допълнение към горното, Тайсън също е бил инжектиран с екзозоми – клетъчни компоненти, съдържащи протеини. Toва е част от неодобрено от FDA лечение за насърчаване на заздравяването.

Тайсън не се страхува от нетрадиционни методи. Говори се също, че е използвал „биохакинг“ интервенции като стволови клетки, електрическа стимулация и хипербарна камера за справяне със здравословни проблеми. Не е ясно дали използваните от Тайсън методи ще доведат до положителен допинг тест. 

Въпреки противоречията около методите му за възстановяване, изглежда битката Тайсън срещу Пол ще продължи. Финансовите интереси и за двете страни просто са твърде големи.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес