Зареждане

Мартинс: Преди да нокаутирам Махачев - Хабиб ми се смееше!

Мартинс: Преди да нокаутирам Махачев - Хабиб ми се смееше!
Публикувано на: Август 14, 2022 в 06:00 ч
На 3-ти октомври 2015 г. Ислам Махачев (22-1) претърпя единственото поражение в професионалния ММА.

В двубой срещу бразилеца Адриано Мартинс, той рязко скъси дистанцията заради левия оувърхенд и се натъкна на смъртоносен оувърхенд отдясно. Това доведе до тежък нокаут за дагестанеца.

Хабиб Нурмагомедов, който наблюдава двубоя от ъгъла, наведе глава в шок, а баща му Абдулманап по-късно призна, че след това поражение не може да сдържи сълзите си.

Удивително е колко различни са пътищата на Махачев и Мартинс след тази битка. Дагестанецът спечели 10 поредни пъти и ще се бие за титлата на UFC през октомври, докато бразилецът няма нито една победа от този момент. Пет загуби и дисквалификация за бъркане в окото.

Въпреки че загубата от Мартинс беше преди много време и стилът на Ислaм стана по-разнообразен, хората все още са заинтригувани от този нокаут, защото повдига въпроса за способността на Махачев да поема удар.

Всъщност през следващите седем години те практически не го удариха. Ислам има 30 пропуснати значителни удара в главата в 10 битки, а това са само 3 удара средно на битка.

В интервю за медията PVT Мартинс си припомни битката с Махачев и сподели:

 „Вече знаехме преди двубоя, че той (Махачев) непрекъснато върви напред. Моят треньор по бокс ми каза: „Човече, трябва да продължиш да се движиш, когато усетиш неговия момент, посрещни го на контра.

След известно време вече ясно видях всичките му движения, кога започна, какво искаше. Известно време не можех ясно да уловя момента на движението му напред, но в крайна сметка го хванах.

Ударът не беше много силен, но попадна в такава част на лицето, под носа в челюстта, че при никакви обстоятелства не беше невъзможно да не падне. 

Успях да го ударя отново на земята, намеси се и реферът. Тогава казаха: „Съдията ти помогна, спирането беше рано“, но при никакви обстоятелства той нямаше да се върне в битката след такъв удар. 

Спомням си, че когато Брус ме представи, Хабиб и баща му започнаха да ми се смеят в лицето. Но след битката Хабиб дойде при мен, беше много учтив, поздрави ме за победата, поговори ми. 

Появи се и Махачев. Харесва ми отношението на тези момчета към вярата, готино е. Той ми благодари, прегърна ме, каза, че Бог знае всичко, Аллах знае всичко. 

Уважавам това, това беше много добра постъпка от тяхна страна.”, сподели Мартинс.

Ислам се завръща през октомври, за да се бие в Абу Даби с Чарлз Оливейра.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес