Зареждане

Mairbek Taisumov: Не съм престъпник и заслужавам виза

Mairbek Taisumov: Не съм престъпник и заслужавам виза
Публикувано на: Септември 11, 2018 в 19:50 ч
Опасния нокаутьор Mairbek Taisumov е боец на UFC, който се състезава в лека категория. Той се присъедини към UFC през 2014 и е с рекорд 6-1, като последните му 5 победи са с нокаут. Taisumov обаче има проблеми с визата, което му пречи да разкрие пълния си потенциал и той е принуден да чака събития в Европа, което понякога отнема твърде много време.

Mairbek беше уверен, че визата му е в кърпа вързана през април, когато трябваше да се бие срещу Evan Dunham, но нещата се объркаха и той отново не получи виза и битката пропадна. Сега обаче той най-после влиза в октагона в Москва, където се изправя срещу Desmond Green. Taisumov обаче все още не получава виза и се надява, че все някога ще я вземе:

Винаги става въпрос за проблемите с визата. Моя адвокат всеки път ми казва, че след 2 седмици всичко е готово, но доста седмици минаха, а виза все още няма. Не знам какъв в проблема, защото не съм направил нищо лошо и не съм престъпник. Целия си живот съм посветил на спорта и заради листче хартия не мога да се състезвам срещу най-добрите в света.

Всичко това е една полититка и за съжаление са решили да наказват мен. Има доста бойци, които не получават визи заради тази политика и не знам, защо точно бойците го отнасяме. Имам страшно много атлети в Русия, но не подписват с тях, защото имат проблеми с визите. UFC винаги се интересуват от това и ако нямаш виза, няма да те вземат. Не съм престъпник и заслужавам виза надявам се да я получа.

Надявам се, че все някога ще получа шанс за титлата, но бойците от топа не искат да се бият извън Америка. Не знам какво да правя, защото за да стигна до титлата трябва да се бия с топ бойци, а те не искат битки извън Америка. Те искат да се бият вкъщи и винаги искат от мен да отида при тях и се кълна в Бог, че не ме интересува къде се бия, но просто няма как да отида, защото нямам виза.

Аз съм опасен боец и съм готов да се бия с боец от топ 5 или топ 10, но трябва да ми се даде шанс. Всички искат лесни пари и битки в Америка, но аз не съм лесни пари за никого. 


Taisumov има 6 победи в UFC, а дори не е в топ 15, което е доста странно и показва, че UFC рядко се интересува от постиженията на бойците, а по-скоро от платените гледания, което е разбираемо, но не е добре за спорта.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес