Зареждане

'Магомедшарипов може да унищожи всички, но няма да се завърне'

'Магомедшарипов може да унищожи всички, но няма да се завърне'
Публикувано на: Май 18, 2024 в 12:00 ч
ММА боецът Забит Магомедшарипов няма да възобнови кариерата си. Това съобщи съотборникът на руснака Магомед Магомедов. В последните дни Забит е в Париж, където се проведе галавечерта на Bellator. Във Франция Магомедшарипов се снима с Антъни Петис, който е бивш шампион на UFC.

Пътят на Забит в ММА се оказа много добър. Той стигна до дебют в UFC с рекорд 12-1 в ММА. В най-добрата промоция на планетата Магомедшарипов записа серия от шест победи. Приятелят на Хабиб Нурмагомедов изуми всички със своята смелост и атрактивност.

Почти всички бойци от Дагестан са фокусирани върху работата на земя и борбата. Забит беше различен. Той беше готов да се бие в стойка до самия край и опитваше неща, които сме виждали само по филмите. В крайна сметка той се оттегли с рекорд 18-1 в ММА и в серия от 14 поредни победи.

Говореше се, че Забит ще става лекар, но към днешна дата това не се е случило. Наскоро един от мениджърите на Забит разкри, че UFC често го изкушават с оферти, но той отказва. Сега и Магомед Магомедов потвърди, че Забит няма да се завърне:

„Ако на Забит Магомедшарипов беше дадено време да се подготви, той сега щеше да разруши дивизията. Но той взе решение и никога няма да се върне в ММА.“, каза Магомедов пред ТАСС.

Ще успеят ли UFC да навият дагестанеца за завръщане в клетката ?Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес