Зареждане

Магомед Исмаилов доминира над Александър Шлеменко на RCC 13

Магомед Исмаилов доминира над Александър Шлеменко на RCC 13
Публикувано на: Декември 4, 2022 в 00:00 ч
Двубоят между Александър Шлеменко и Магомед Исмаилов изглеждаше като най-очаквания руски ММА бой през 2022 година.

Първоначално бойците трябваше да се срещнат през лятото, но по различни причини двубоят трябваше да бъде отложен. Но предложението най-накрая да се срещнат в Екатеринбург на турнира RCC 13 беше одобрено от двамата спортисти.

Александър и Мага пристигнаха в столицата предварително, дадоха интервюта и най-важното - успешно влязоха в лимита за средна категория. И двамата атлети изглеждаха максимално концентрирани, когато излязоха в октагона.

В първите секунди на битката и двамата бойци се движеха много, опитвайки се да се разкъсат един друг. Втората минута започна с клинч близо до мрежата, където Мага натискаше, а Шлеменко внимателно се защитаваше.

В стойката "Плешивият Хищник" беше активен, но Шлеменко също изглеждаше добре. Първоначално Мага изобщо не се страхуваше да загуби издръжливостта си и се движеше много.

Александър често се оттегляше към мрежата и отделяше време, фокусирайки се върху внимателната защита от лоу кикове. Исмаилов обстрелва съперника с мощни серии, но периодично се нанизваше в контраатаки.

"Бурята", на чието лице се появи порезна рана, явно искаше да изтощи "Плешивия Хищник", като повтори номера на Владимир Минеев. Мага обаче дишаше добре, като взе и двата първи рунда главно поради активност.

В третия рунд Исмаилов започна да жестикулира и да дразни Шлеменко, като същевременно намали малко скоростта. Но "Бурята" започна бавно да добавя инерция. Шлеменко не се срамуваше да преминава в отбрана понякога, въпреки че "Хищникът" вече не се изкачваше активно в атака.

В същото време порязването на лицето на Шлеменко изглеждаше все по-сериозно. Бойците се измориха, но дуелът продължи! Четвъртият рунд започна със силни попадения на Исмаилов. Шлеменко постепенно се умори.

Инициативата беше здраво държана от Мага, който запази много сила. Александър работеше предимно с юмруци и ритници, които бяха лесни за разчитане. Исмаилов спази обещанието си и се постара да надиграе звездния си опонент в изправено положение.

В петия рунд бавните обороти бяха забележими. Мощни удари дойдоха и от Мага, и от Александър. Но Исмаилов отново изглеждаше по-бърз, по-точен и по-активен. Юмруците със завъртане на Шлеменко се забавиха толкова много, че можеха да се видят много по-рано.

В същото време протектора на Шлеменко постоянно падаше, което създаваше ненужни паузи. И противно на очакванията, двамата изкараха 25 минути в клетката. Решението на съдиите беше единодушно в полза на Исмаилов (50-44).










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес