Зареждане

Леон Едуардс иска сблъсък за титлата с Конър Макгрегър на UFC 309

Леон Едуардс иска сблъсък за титлата с Конър Макгрегър на UFC 309
Публикувано на: Май 21, 2024 в 07:46 ч
Докато настоящият шампион в тежка категория Джон Джоунс разкри, че вероятно ще се завърне на UFC 309 през ноември при завръщането на промоцията в "Медисън Скуеър Гардън", неоспоримият крал в полусредна категория Леон Едуардс е готов да застане в основната карта в исторически сблъсък с бившия най-добър в две дивизии Конър Макгрегър.

Самият Едуардс, настоящият носител на златото в полусредна категория, ще се завърне в UFC 304 в края на юли, като ще бъде главна битка при завръщането на организацията в Манчестър в мач-реванш срещу претендента Белал Мохамед.

Що се отнася до Макгрегър, бившият носител на титлите в полусредна и лека категория ще се завърне след почти тригодишно прекъсване на UFC 303 в края на следващия месец по време на Международната бойна седмица, като ще се изправи срещу Майкъл Чандлър.

Леон Едуардс предлага на Конър Макгрегър двубой за титлата в UFC 309

А преди UFC 304 Едуардс предложи, че ако той победи Мохамед, а Макгрегър победи Чандлър, защо двамата да не се бият в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк - предлагайки на дъблинчанина шанс да стане първият в историята шампион в три категории в промоцията.

"Това би било добре, би било добре", заяви Леон Едуардс за двубой с Конър Макгрегър. "Би било добре да му дам възможност - да, на 100 процента, защо не? Чувствам го така: нека му дадем възможност да стане  шампион в три дивизии и да ми дадат възможност да отстраня човек като Конър Макгрегър. В Ню Йорк - това би било перфектно."


"Това е битката", обясни Леон Едуардс. "Той излиза там и отстранява Майкъл Чандлър, аз отстранявам "Никой не помни името му" и ще продължим оттам. Ще отидем в Ню Йорк - MSG, хайде. Това е битката. Това е битката, това е битката, чувствам го. Двамата имаме работа, за която трябва да се погрижим. Това е битката, която трябва да се случи. Трябва да се случи."

Кой би спечелил в потенциален двубой за титлата: Леон Едуардс или Конър Макгрегър?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес