Зареждане

Крис Уайдман: Има вероятност никога да не се възстановя напълно

Крис Уайдман: Има вероятност никога да не се възстановя напълно
Публикувано на: Май 8, 2021 в 00:00 ч
Крис Уайдман признава, че има вероятност никога да не се възстанови напълно след бруталната контузия. В края на миналия месец във Флорида той си счупи брутално крака в битка с Юрая Хол.

36-годишния американец мина успешна операция и сега ще се възстановява усилено в следващите месеци. Уайдман споделя, че 2 месеца няма да може да ходи и да натоварва своя крак. Голямото желание на Крис е да се завърне в ММА, за да вдъхнови хората.

Това обаче е далеч от осъществяване, защото Уайдман не си чувства крака, както и пръстите. Той споделя, че има проблем с нерви, които може никога да не се оправят.

В интервю за ESPN Уайдман сподели, че минава през брутална болка и няма идея кога и дали ще може да се завърне в клетката:

Бях в много добро положение психически, физически и духовно преди UFC 261. Имах големи цели, които бях готов да постигна. Не мога да повярвам, че това ми се случи. На 100 % ще се бия отново, ако успея да си върна формата, в която бях. Искам да мога да покажа моя талант, с което да вдъхновя други хора. 

Няма да е лесно да се върна след нещо такова. Много по-тежко е през последните дни, отколкото си го представях. Ще трябва да измина много дълъг път. Няма да мога да ходя в следващите 2 месеца. В момента съм напълно прикован на легло. Все още не съм си върнал усещането в крака. 

Долната част на моя крак и пръстите не ги чувствам, все едно са в заспало състояние. Не може да се каже колко време ще отнеме на нервите да се възстановят и дали въобще ще го направят. Има вероятност никога да не се възстановят. Това не е добро нещо. 

Лекарите казаха, че това е от голямо значение за спортистите и няма как да се бия, ако тези нерви не се възстановят. Можех да движа пръстите на краката си, усещах, че са там, просто не са нормални. Все още са като заспали. Надявам се, че ще се оправи. Нямам идея кога ще мога да се завърна. 

Днес за първи път ще посетя физиотерапевт. Не съм виждал лекаря, с когото ще работя през цялото това възстановяване. Притеснението им е инфекция, така че те искат да проверят раните и кръвните съсиреци. 

Ще успее ли Уайдман да се завърне ?


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес