Зареждане

Ковингтън: Оливейра хвърля сянка върху наследството Хабиб

Ковингтън: Оливейра хвърля сянка върху наследството Хабиб
Публикувано на: Декември 16, 2021 в 01:00 ч
Колби Ковингтън вярва, че победите на Чарлз Оливейра нарушават наследството на Хабиб Нурмагомедов. Миналия уикенд 32-годишния бразилец защити титлата си с победа над Дъстин Порие. Оливейра навлезе в серия от 10 поредни победи.

Чарлз е рекордьор по победи с приключване и със събмишън в UFC. Той има 15 победи със събмишън и като цяло 18 с приключване, което е рекорд. Оливейра е в UFC вече 11 години и с всяка своя победа ще продължи да хвърля сянка върху Нурмагомедов.

Чарлз има 8 загуби в UFC, но в последните години сериозно се подобри и може да се каже, че е универсален боец. В интервю за Submission Radio Ковингтън сподели следното за Хабиб-Оливейра:

Победата на Оливейра хвърля сянка върху наследството на Хабиб. Той никога не се е бил с наистина силен боец, който би могъл да му отвърне. Не се е бил с боец, който е добър във всички аспекти: страйкинг, борба, джиу-джицу и защита. Така че винаги е имало и ще има съмнения относно наследството на Хабиб. 

Като цяло той имаше интересен път, но имаше и прекъсвания в кариерата му. Хабиб имаше добри битки с бойци, които не знаеха как да се бият. Освен това мнозина вярват, че е загубил от човека, с когото тренирах - Глейсън Тибау. 

Нурмагомедов спечели с раздвоено решение, но мнозина вярват, че е загубил тази битка, така че победата на Оливейра наистина нарушава наследството на Нурмагомедов.

Прав ли е Ковингтън ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес