Зареждане

Кормие нарече Чимаев 'основният губещ', след като Едуардс спечели колана

Кормие нарече Чимаев 'основният губещ', след като Едуардс спечели колана
Публикувано на: Август 29, 2022 в 05:00 ч
Бившият шампион в две категории на UFC и член на Залата на славата Даниел Кормие смята, че Хамзат Чимаев е основен губещ след това, което се случи с титлата в категорията. Преди седмица Камару Усман беше нокаутиран от Леон Едуардс и се раздели със златото си. Така двамата ще имат трилогия помежду си през 2023 година.

Чимаев от своя страна ще се бие на 10-ти септември в Лас Вегас. "Borz" ще оглави събитието UFC 279 и ще мери сили с Нейт Диас. Хамзат щеше да се бие за титлата, ако Усман беше останал шампион. Сега обаче той ще трябва да направи още срещи, защото няма как да не е активен.

Ако Чимаев реши да чака шанс за титлата, то тогава може да чака 1 година. Това е причината Кормие да вярва, че Хамзат е голям губещ в това положение.

„Мисля, че той не осъзна миналия уикенд, че е най-големият губещ след Усман срещу Леон. 

Хамзат е следващият на опашката. Всичко, което трябваше да направи, беше да преодолее Диас, но след като Едуардс спечели, получихме трилогия. Тази трилогия е сигурна.

Чувствам, че това ще бъде битка за наследство за Диас. За Чимаев това е просто още един скалп в автобиографията му, защото не знам дали тази победа ще го доближи до битката за златото. 

Заради резултата миналия уикенд, той ще има нужда от още една битка. Просто се чудя срещу кого се изправя. Ако победи Диас, ще се бие ли с Ковингтън ?", каза Кормие в канала си в YouTube. 

Губещ ли е Чимаев в цялата ситуация ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес