Зареждане

Kevin Lee едва не се сварил жив докато свалял килограми

Kevin Lee едва не се сварил жив докато свалял килограми
Публикувано на: Октомври 13, 2017 в 09:34 ч

Боецът в леката категория нa UFC свали 9 килограма за около ден преди битката си с Tony Ferguson в UF 216. Разбира се, това даде отражение в играта му и той загуби срещата.

Lee сподели, че е имал и стафилококова инфекция, която някак е убягнала на лекарите от атлетическата комисия на Невада по време на медицинските тестове. Може би заради нея свалянето на килограми не е вървяло по план и затова треньорите му са решили да включат драстични мерки.
 
"В първите три часа свалих само половин килограм. Поставете се на мое място - 8:00 часа е, а кантарът е в 9:00, а аз имам да свалям още над 2 кг. Затова буквално сипаха вряща вода във ваната, защото трябваше спешно да изкарам 2 литра вода от себе си. Около 10:30 докторът дойде, а аз бях с около килограм отгоре. Дадоха ми един час отгоре и се надявах кантарът им да не е съвсем точен. В последния час трябваше да сваля още половин кило, а не знаех откъде да го взема. Разумът ти не работи когато си в подобна ситуация. Бях оставил всичко в ръцете на треньорите си и бях изключително изтощен - не се бях чувствал така до сега. Аз бях и в главната битка на събитието, така че стресът беше доста голям."

След всичко това треньорите му отказват да преместят боеца в горната категория, а вместо това смятат да заложат на по-здравословно сваляне на килограми по-отрано.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес