Зареждане

Кариерата на Хамзат Чимаев тръгна надолу

Кариерата на Хамзат Чимаев тръгна надолу
Публикувано на: Юни 16, 2024 в 15:00 ч
На 22 юни в Саудитска Арабия ще се проведе първият UFC турнир в историята на страната. Той трябваше да бъде оглавен от Робърт Уитакър и Хамзат Чимаев. Това беше страхотен шанс за "Borz" най-накрая да получи шанс за титлата, защото победа над човек като Уитакър би му гарантирала шанс за златото в лигата.

Но преди няколко дни стана известно, че Чимаев е хоспитализиран и отстранен от турнира, а вместо него друг руски боец, Икрам Алискеров, ще се бие с Уитакър .

"С голямо разочарование съобщавам, че Хамзат Чимаев (13-0) е принуден да се оттегли от планираната си битка срещу номер 3 в ранглистата Робърт Уитакър. Битката трябваше да се случи на 22 юни в Рияд. Упоритата болест, с която Хамзат се бори през по-голямата част от тренировъчния лагер, не можа да бъде излекувана навреме. Няколко пъти е влизал и излизал от болници. 

Въпреки че всички налични опции бяха внимателно обмислени, сега се стигна до момент, в който екипът взаимно се съгласи, че не е възможно да продължим по този начин. За съжаление е невъзможно да влезеш в клетката неподготвен срещу такъв страхотен противник като Робърт. Да бъдеш водещ на първото посещение на UFC в Саудитска Арабия беше голяма чест и нещо, което очаквахме с нетърпение. 

Въпреки че причината е далеч извън контрола на никого, поднасяме искрени извинения на UFC. Но всичко се случва с причина и Бог има свои собствени плановe. Целите остават същите. Сега Хамзат и екипът ще стигнат до дъното на причините за проблемите и той ще се върне още по-силен.", пише Maжди Шамас, мениджър на чеченеца.

За Чимаев това наистина е огромна загуба, която може да сложи край на кариерата му. Спомняте ли си как Хамзат влезе в UFC ? Той взриви всички с 3 победи в рамките на 66 дни. Чимаев не спираше да говори, че е готов да се бие всеки уикенд. Всичко беше наред, докато той не се изправи пред сериозни здравословни проблеми по време на пандемията.

По това време Чимаев дори мислеше да се оттегли от ММА, но успя да преодолее трудностите. "Borz" продължи да печели, въпреки че ярките му изяви се редуваха с измъчени победи, които бяха много трудни. Гилбърт Бърнс и Камару Усман показаха, че Чимаев всъщност е човек, а не машина и не е толкова перфектен, колкото твърди.

Ясно е, че здравословните проблеми са нещо, което не можем да контролираме. Но "Borz" отпада от битки толкова често, че не остава и следа от урагана, който избухна в UFC през 2020 година. Може би чеченеца никога няма да стигне до титлата, въпреки целия шум около него.

В най-необходимите моменти здравето на Чимаев постоянно се проваля и в битки с повече или по-малко сериозна опозиция Хамзат не е толкова страшен и опасен, колкото в интернет. Битката с Уитакър беше шанс за Хамзат да докаже на всички на какво е способен, но не се получи.

Не е ясно колко време ще отнеме възстановяването, а екипът на Чимаев пази подробностите за случилото се в тайна - може би защото всичко е изключително сериозно. Докато "Borz" го няма, други бойци заемат неговото място и мечтите на Хамзат за величие остават само мечти.

Проблемите със здравето и липсата на виза за САЩ не предвещават нищо добро за кариерата на чеченеца.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес