Зареждане

Kamaru Usman обясни застоя в полусредна категория

Kamaru Usman обясни застоя в полусредна категория
Публикувано на: Март 28, 2018 в 10:17 ч

Надпреварата в полусредна категория продължава с пълни сили, но до преди седмица почти нямаше никакво движение за тази година.

След няколко провалили се опита да си спечели битка, Kamaru Usman най-накрая успя - той ще се бие в с Santiago Ponzinibbio в главната среща на UFC Fight Night 129 на 19-ти май.

Все пак, защо Usman изпита толкова трудности с намирането на противник? Съдейки по думите му, спортът вече не е това, което беше преди година.

"Най-голямата причина е, че боевете вече не са това, което бяха. Не знам кой точно трябва да поеме вината, но има отговорни. Работата е там, че вече не се изправят най-жилавите бойци един срещу друг, за да се разбере кой е най-добрият на планетата."

"Вече има толкова много елементи. Бойците си имат цели отбори зад себе си, които се грижат за менажирането им. Състезателите си имат мениджър, агент, Холивуд агент, това и онова... Освен това имат и една камара треньори. А и самата организация вече не е същата. Вече не се търси най-добрия боец, а по-скоро забавление за публиката. Сега всеки си търси среща, която да продава - 'Искам този, онзи... Не искам да се изправям срещу някой надувко, когото не мога да надвия и т.н.' Всички си подбират опонентите."

Colby Covington беше една от целите на "The Nigerian Nightmare", но сякаш исканията му потънаха, тъй като Colby предпочете да бъде ступан от Tyron Woodley за повече пари.

"Всички само си търсят подходящи опоненти и срещи, като през това време бездействат. Сега вече всичко е шоубизнес и всеки иска да е в него. Всеки иска да стане звезда без да влиза в сериозни битки."

Usman пък действа по точно обратната схема - по негови думи, той е започнал от боец номер 1 и е стигнал чак до 10-тия, който е и самият Ponzinibbio, преди да намери опоненти, който да се съгласи на двубой.

Съгласни ли сте с мнението на Usman за дивизията и UFC като цяло?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес