Зареждане

Jon Jones задобрявал - очаква скоро решението на USADA

Jon Jones задобрявал - очаква скоро решението на USADA
Публикувано на: Юни 5, 2018 в 08:43 ч

Въпреки че Jon Jones беше отстранен от играта след като се провали на допинг тест около срещата с Daniel Cormier в UFC 214, от агенцията все още не са излезли с официално наказание за бившия шампион в полутежка категория.

Според един от неговите мениджъри обаче, тяхното решение се очаква съвсем скоро и това щяло да даде яснота за бъдещето на бившия шампион в свободните боеве.

"Сложно е. От USADA вършат чудесна работа. Хората постоянно ги плюят. Има неща, за които не съм съгласен с USADA. Упреквал съм ги зад кулисите."

"Но все пак си вършат работата. Държат спорта чист и това е важно да се знае. Важно е да се отнесат сериозно и към този случай. Смятам, че се опитват да бъдат максимално коректни. Имайки това предвид, съм уверен, че съвсем скоро ще разберем тяхното решение. Просто не искам да давам точна дата. Предстои решение и се надяваме да не чакаме много за него."

Jones беше отстранен за една година през 2016-та от USADA след като се провали на допинг тест. "Bones" все пак пледира за невинен и при двата случая. И въпреки че не се знае колко още ще бъде извън играта - като е възможно да не го виждаме в действие още 4 години, Jones все пак си тренира и задобрява.

"В добра позиция е. Иска повече от всичко да се върне в играта. Няма търпение. Направо ми става жал за следващия му опонент. Наистина. Не че ще си изкара всичко на него. Но така си изпипва нещата в момента, че ако сте си мислили преди, че е бил добър, само почакайте да го видите сега."

Въпреки всички неприятности, Jon никога не е мислел да се отказва - дори и да трябва да гледа боевете отстрани още известно време. Той е готов да се завърне както направи и Georges St-Pierre след 4-годишната си почивка.

"Когато видя какво направи GSP, той сякаш се разпали допълнително. Каза си 'Леле, знаеш ли, щом той може след четири години, защо да не мога и аз? Защо да не изляза и аз като него и да го направя това?' Нито за миг не си е помислял да се отказва."

Единственото, което може да се каже на този етап е, че трилогията между Jones и Daniel Cormier едва ли ще се състои, имайки предвид, че "DC" навярно вече ще се е оттеглил докато Jones се върне в клетката.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес