Зареждане

'Jacare' Souza обвини необичайното отслабване за отказа на краката му

'Jacare' Souza обвини необичайното отслабване за отказа на краката му
Публикувано на: Май 14, 2018 в 10:15 ч

Ronaldo Souza очевидно имаше проблем след първия рунд срещу Kelvin Gastelum в UFC 224 - той обаче смята, че необичайното отслабване може да има пръст в това.

Jacare претърпя загуба заради съдийско решение срещу Gastelum през изминалия уикенд. След като се представи добре в първите 5 минути, 38-годишният боец значително се забави във втория рунд и игра доста по-предпазливо. След представянето си той призна, че краката му били изморени след първия рунд и това оказало влияние в остатъка от срещата:

"Никой не обича да губи. На своя територия съм. Цяла публика беше зад мен. Тъжно ми е, че загубих. Разочароващо е да загубя у дома по този начин. Трябваше по-добре да се справя. Трябваше и по-добре да свалям килограмите. Грешката е моя, случва се. Kelvin имаше добър план - справи се на ниво, срещата също беше интересна, но загубих. Искам всички да знаят, че дадох всичко от себе си, за да спечеля. Исках победата."

"Тъжен съм от загубата, но винаги в такива ситуации се справям по-добре. Бъдете сигурни, че ще се завърна."

Souza разкрива, че в хотела му за UFC 224 нямало сауна и той трябвало да скача на въже много повече от обичайното, за да свали килограми.

"Здрав съм. Винаги отслабвам добре, но този път скачах повече на въже - нямаше сауна в хотела. Мисля това ми прецата краката. Случва се. Срещата беше добра, а това е от значение."

"Бях уверен. Спечелих първия рунд, но после той успя да ме свали. Възстанових се, спечелих и третия, та си помислих, че съм спечелил и срещата. Но какво мога да направя - такива са нещата. Поздравления за Kelvin, добра среща беше."

Souza сега е с 3-3 в последните си шест срещи, след като беше в серия от осем поредни победи.

Той възнамерява обаче да продължи битката си за титлата и мисли да се консултира с треньорите си за проблемите с краката:

"Що се отнася до моето бъдеще, в средна категория съм. Ще чакам следващата среща и ще дам всичко от себе си, за да спечеля. Ще разберем какво се е случило, какво не направихме като хората - чувствах краката си по необичаен начин и това оказа влияние на битката."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес