Зареждане

Израел Адесаня протестира след смъртта на Джордж Флойд

Израел Адесаня протестира след смъртта на Джордж Флойд
Публикувано на: Юни 4, 2020 в 14:45 ч
Шампионът в средна категория на UFC, Израел Адесаня подкрепи протест в памет на Джордж Флойд в родината си. Преди няколко дни непобедената звезда се присъедини към 4000 протестиращи, за да потърсят справедливост след смъртта на Флойд и да се обявят против расизма. Флойд почина по-рано миналия месец, след като беше арестуван от полицията, а един от полицаите го държа на земята и го натискаше с коляно на врата.

Джордж умоляваше да го пуснат, но полицаите не се трогнаха и той загуби съзнание, а по-късно почина в болницата. Това вбеси милиони хора по цял свят и започнаха масови протести и безредици в САЩ. Адесаня също протестира и ето какво каза пред своите сънародници:


Трябва да говоря. Правя го вече от няколко седмици. Вижте историите ми в социалните мрежи от последните две седмици и ще видите, че съм бесен. Колко пъти държите ръцете си зад гърба в магазина, за да не помислят, че ще крадете ? Колко пъти вървите по улицата и се усмихвате, за да накарате хората, които вече се страхуват от вас да се чувстват добре. 

Дълго време протестираме, но сега нещата вече не са само за нас. Призовавам всички бели хора и тези от различни раси да говорят, защото имаме нужда от вас. Имаме нужда от това да започнете да говорите. Трябва да кажете нещо. Омръзна ми и съм уморен да гледам как убиват тези хора, защото виждам себе си в тях. Къса ми се сърцето и съм бесен. 








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес