Зареждане

Инстаграм блокира ММА боец, защото се обяви против ваксините

Инстаграм блокира ММА боец, защото се обяви против ваксините
Публикувано на: Януари 19, 2021 в 05:00 ч
Денис Стойнич се оплака, че е бил блокиран от Инстаграм, след като започнал да говори против ваксините. 40-годишния ММА боец от Сараево сподели, че не иска да се ваксинира, защото това бил личен избор за всеки човек. Социалните мрежи обаче са много чувствителни на тема коронавирус и ваксини.

Всеки, който дръзне да говори против мерки, COVID-19 и ваксини бива блокиран, изтриван без значение от неговото положение в обществото. В последните месеци доста канали в YouTube бяха изтрити, защото си позволяват да се съмняват в информацията, която масовите медии ни предоставят за вируса и ваксините.

Стойнич, който е бивш боец на UFC написал, че няма да се ваксинира и Инстаграм го блокирали. Ето какво сподели той в интервю за своите премеждия със социалната мрежа:

Някои хора имат нещо против, че съм силен и влиятелен в Инстаграм. Мисля, че има елементи, които да ги съдят. Те не написаха никакво обяснение защо ме блокираха за един месец или завинаги. 

Ако това блокиране се дължи на ваксина, която не е наложена, тогава имам сто процента шанс да спечеля спора и ще търся обезщетение. Защото това е нарушение на свободата на словото. 

Все още съм активен боец и мисля, че имам право да говоря и да критикувам правителството и други власти, ако не съм съгласен с нещо. Не съм провокирал насилие и обиди, за да ме блокират. Това ДЕМОКРАЦИЯ ли е ? Ние вече нямаме право да говорим.

Това е нарушение на свободата на словото и основните човешки права са нарушени. Аз съм само срещу ваксинацията, на която имам право съгласно закона. 

Във Франция войниците избират дали да бъдат ваксинирани или не и никой не ги принуждава и не ги изнудва да се ваксинират. Това е нарушение на правото на свобода на словото и дискриминация! 

Денис е с рекорд 13-1-1 в ММА и се намира в серия от 8 поредни победи. Той прекара няколко месеца в UFC през 2009 година и загуби от Веласкес и Струв. През 2019 година той пак се прочу, след като ошамари бияч на жена пред дискотека.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес