Зареждане

Хорхе Масвидал ще прави конкуренция на Макгрегър със своя марка алкохол

Хорхе Масвидал ще прави конкуренция на Макгрегър със своя марка алкохол
Публикувано на: Януари 18, 2020 в 00:00 ч
Конър Макгрегър вече не е единствения боец в UFC, който може да се похвали със своя собствена марка алкохол. Хорхе Масвидал, който се радва на голяма слава, откакто стана най-лошото копеле в ММА пуска своя собствена марка мескал, което е мексиканската алкохолна напитка. "Gamebred" е кръстил своя мескал “El Recuerdo”, което означава паметта. Масвидал не пропусна да направи реклама на своята напитка, което се случи преди няколко дни на пресконференция на UFC. Той се притесняваше, че може да бъде глобен заради рекламата, но въпреки това не се съобрази с правилата.

Мескалът произхожда от думата на езика науатл "mexcalli", с която се означават сварените месести листа от агаве. Това са типични за Мексико растения, които в родината си се наричат магуей, а столетникът Agave americana е познат и у нас като декоративен вид. Въпреки че видовете агаве в Мексико са над 150 само няколко от тях се използват за производство на мескал. В местната култура растението агаве или магуей е божествено творение персонифицирано като богинята Майауел.

Тя има 400 гърди, с които храни своите 400 деца, отговорни за пиянството на доколумбовите цивилизации. Тази надарена богиня е омъжена за Петакатл, който е свързан с един друг вид свещено агаве Agave salmiana ssp. salmiana, от чийто сок се получава слабо алкохолната  напитка пулке. Предполага се, че пулке е в основата на мескал, чието производство било усъвършенствано от испанците, след като завладели Мексико.0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес