Зареждане

Herb Dean отново защити намесата си в битката между Askren и Lawler

Herb Dean отново защити намесата си в битката между Askren и Lawler
Публикувано на: Април 12, 2019 в 00:00 ч
Herb Dean e един от най-добрите рефери в ММА, но в последно време допуска доста греши по различните събития, на които го канят да е рефер. Последен пример е в битката между Ben Askren и Robbie Lawler. Dean реши да се намеси и прекрати срещата, защото мислеше, че Lawler е аут, но Robbie беше в съзнание и веднага стана на крака, за да оспори решението. Това отсъждане на Herb му донесе доста критика и в последния епизод от подкаста на Joe Rogan, Herb се защити:



Когато видя някои захвати за предаването, като например rear-naked choke и боецът е по гръб с лице към мен, то аз си отдъхвам. Работата ми е много по-лесна в такива ситуации. В такива случаи нямам дори секунда, за да отсъдя. Даден боец може да изпадне в безсънание и аз трябва да взема решение на мига, за да предпазя неговото здраве. Трябва да се намеся, за да не получава повече щети. Когато обаче имаме bulldog choke и боецът е с гръб към мен, то това е доста трудна ситуация за мен. 


Виждам как дадения боец започва да отслабва и не реагира и неговия врат се отпуска. В тази сутиация мисля, че нямаше какво друго да направя. Видяхме как неговата ръка се отпусна, а тя не трябва да прави така, ако е в съзнание. В тази ситуация нямаше какво друго да направя.







Прав ли беше Dean ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес