Зареждане

Хамзат Чимаев предизвика Адесаня, но може да удари на камък

Хамзат Чимаев предизвика Адесаня, но може да удари на камък
Публикувано на: Април 10, 2023 в 00:00 ч
Израел Адесаня успя да победи Алекс Перейра и си върна шампионския пояс в средна категория.

Това се случи миналия уикенд в Маями, Флорида. Бразилецът беше нокаутиран тежко още във втория рунд. Преди това Перейра беше поел инициативата, но той падна при опустошителна контраатака.

Битката за златото беше внимателно наблюдавана от Хамзат Чимаев, когото промоцията изпраща в средна категория. Чимаев се обърна към Адесаня, който заслужено си върна титлата в средна категория. "Borz" хвърли ръкавицата към него и призова Дейна Уайт да си сбие.

"Поздравления за Израел Адесаня. Ще се видим скоро. Сега е моето време. Дейна Уайт, да го направим.", написа Чимаев.

В момента няма видими претенденти за златото в категорията. Адесаня победи всички в топ 5 на средна категория, а някои дори два пъти. Ако на Перейра не бъде даден незабавен реванш, Хамзат ще стане много реален претендент за пояса.

Битката на Чимаев с Адесаня, ако се случи в близко бъдеще, заплашва с проблеми. Чеченският боец няма да има предимството в размерите, което толкова умело използва в полусредна категория.

Израел е с пет сантиметра по-висок, ръцете и краката му са по-дълги, което елиминира основните козове на Хамзат. В допълнение, огромният опит говори за действащия шампион, включително битки от пет рунда, които все още липсват на чеченеца.

Най-неприятното е, че стилът на Адесаня е най-неудобен за Чимаев. Новозеландецът е страхотен на контра, което демонстрира в битката с Перейра. Агресивните атаки на Чимаев ще бъдат подарък за Израел, който ще хване чеченеца на контра и може да го нокаутира.

Кой ще победи в бой Чимаев - Адесаня ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес