Зареждане

Хамзат Чимаев: Научих много от Хабиб Нурмагомедов

Хамзат Чимаев: Научих много от Хабиб Нурмагомедов
Публикувано на: Март 26, 2023 в 00:00 ч
Хамзат Чимаев твърди, че няма конфликт между него и бившия шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов.

В последните няколко години имаше напрежение между Хабиб и Чимаев. "Borz" написа в социалните мрежи, че може да разкъса дагестанеца в клетката. Това не се понрави на Абубакар, който е братовчед на Хабиб и той се закани, че Чимаев ще отговаря за думите си.

Тази фраза на Чимаев доведе до раздяла между него и Али Абделазиз, който му беше мениджър. Абделазиз представлява Хабиб и всички бойци около него. Враждата между Чимаев и Нурмагомедови ескалира в края на 2022 година в Абу Даби.

Тогава Чимаев скочи на бой на Абубакар, което вбеси чеченския президент Рамзан Кадиров. Часове след тази случка Кадиров събра в една стая Чимаев и Нурмагомедови, за да ги помири. Това сложи край на враждата между двете страни.

Към днешна дата Чимаев твърди, че винаги е харесвал Хабиб и се учил от него.

„В добри отношения сме. Всички смятат, че имаме недоразумения, но аз никога не съм имал проблеми с него. Имахме няколко разговора с братовчед му Абубакар Нурмагомедов. Имаше леко недоразумение. 

Нямаше конфликт. Срещнахме се в Абу Даби, ударихме се няколко пъти и това е добре. Ние в Чечня и Дагестан воюваме помежду си, а след това ставаме братя. Нямаше конфликти с Хабиб.

Пишат, че Хамзат не харесва Хабиб, Хабиб не харесва Хамзат, но това никога не се е случило. Харесвам този човек. Гледах битките му и научих много от него. 

Защо трябва да сме в конфликт ?", каза Чимаев в интервю за Ариел Хелуани.

Ще успее ли Чимаев да постигне успехи като тези на Хабиб ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес