Зареждане

Хамзат Чимаев: Майка ми иска да се оттегля от ММА

Хамзат Чимаев: Майка ми иска да се оттегля от ММА
Публикувано на: Декември 28, 2020 в 07:00 ч
Хамзат Чимаев разкри интересни подробности за началото на своята кариера. 26-годишния боец сподели, че не е получил подкрепа от своето семейство и те смятали, че ще му разбият главата в клетката. "Borz" все пак решил да влезе в смесените боеве, защото се бил на улицата и никой не успял да го победи. Само за няколко седмици той се издигна сериозно и влезе в историята на UFC.

Хамзат записа 2 победи в 2 различни категории за 10 дни и спечели 3 битки в рамките на 66 дни. Това определено е впечатляващо и той се готви за голяма битка с Леон Едуардс. Двамата ще се бият след по-малко от месец в Абу Даби и Чимаев ще заложи всичко в тази среща. Предстои да видим дали е истински или е само поредния надут балон на UFC. Ето какво сподели младия чеченец за кариерата си:

В началото всички бяха против кариера в ММА. Баща ми, майка ми и брат ми смятаха, че това е лош спорт, в който ще ми разбият главата. Тогава им казах: "Колко пъти съм се бил на улицата ?" Никой не ми разби главата. Казах им да изчакат и да ми позволят да го направя. Баща ми гледа битките. За майка ми не знам. Тя ми казва, че не гледа, но не й вярвам. 

Може би баща ми й позволява да гледа, но по-късно, защото всичко може да се случи в битката. Аз не искам тя да вижда тези неща. Направих няколко битки и те разбраха, че искам да се занимавам с това. Тогава влязох в UFC и баща ми започна да гледа боевете. 

Брат ми ме подкрепя от дълго време. В началото и той не искаше да се занимавам с ММА. Майка ми иска от мен да се оттегля от ММА след всяка битка, която направя. Тя ми казва, че трябва да спра, защото вече съм шампион. 

Дейна Уайт често говори, че един боец е близо до оттегляне тогава, когато започне да говори за него. Чимаев е само на 26 години и едва сега започва. Колко дълго ще го гледаме в UFC ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес