Зареждане

Хабиб: Жертвах всичко, което имах, за да стана шампион

Хабиб: Жертвах всичко, което имах, за да стана шампион
Публикувано на: Юни 19, 2022 в 06:00 ч
Хабиб Нурмагомедов твърди, че е жертвал всичко, за да може да стане шампион в лека категория на UFC.

Голямата ММА звезда успя да покори върха и защити титлата си 3 пъти. Нурмагомедов за последно се би в края на 2020 година. Тогава той победи Джъстин Гейджи и обяви, че се оттегля от ММА с рекорд 29-0 в клетката.

"The Eagle" записа 13 победи в UFC и вярва, че това му стига, за да е най-велик в историята на тази категория. Хабиб беше шампион цели 1077 дни, което е най-дългото властване в историята на тази категория в UFC.

Хабиб вече не мисли за битки, но си спомня какво му е коствало всичко, което успя да постигне.

„Бях мотивиран от факта, че мога да загубя. Когато имах опонент, си мислех: „Какви са неговите силни страни ? Борба ? Добре, трябва да работим повече в борбата. 

Стойка ? Добре, трябва да работя върху защитата в стойка. По цял ден си представях какво ще се случи в клетката. Разбира се, тренирах усилено.

Спомням си, че тичах сутрин и тренирах вечер. Прибирам се, и си мисля, че не тренирам достатъчно, че трябва да направя още една тренировка. 

Понякога тренирах в 23 часа, прибирах се, и си почивах по 5-6 часа. На сутринта се връщах на тренировка. Това беше моят живот. Жертвах всичко, което имах. 

Спях, тренирах, хранех се, и всичко това се повторяше.“, каза Нурмагомедов в интервю за Eagle FC.

Къде слагате Хабиб Нурмагомедов в листата с най-великите в спорта ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес