Зареждане

Хабиб: Уличните боеве не са това, което бяха преди

Хабиб: Уличните боеве не са това, което бяха преди
Публикувано на: Март 23, 2020 в 08:31 ч
Хабиб Нурмагомедов често говори за своите изяви в уличните боеве и се хвали, че никога не е губил. Безспорния шампион в лека категория на UFC е бил сред най-добрите на улицата и винаги е защитавал приятелите си и се е бих за тях. Непобедения дагестанец споделя, че уличните боеве са били нещо нормално и всеки ден ги е имало. Тогава обаче хората са се уважавали, а сега битките на улицата често завършват фатално.

"The Eagle" споделя, че почти всички в неговата родина се занимават със спорт и боевете на улицата са част от културата. В момента той се готви за защита на своята титла, която е насрочена за 18-ти април. Негов съперник ще бъде Тони Фъргюсън, а локацията на срещата все още не е ясна. Ето какво сподели Хабиб за подвизите си в уличните боеве:


Ако се биете на улицата в САЩ, то тогава вероятно сте имали един или два такива случая. А какво става в Дагестан ? Има много момчета, които се занимават с бойни изкуства, борба и джудо. Практикуват почти всичко. 80-90 процента от децата в Дагестан се занимават със спорт. Това е като вид надпревара. В училище, в залата, винаги се бият. Това е част от културата, разбирате ли ? 

И това е добре. Когато се върнете у дома след битка в Дагестан, майка ви ще ви попита: „Спечели или загуби?“  Винаги, когато имаше проблеми се обаждаха на мен и аз се биех. Винаги. Винаги е било така, защото бях син на треньор. И когато бях малък, бях един от най-добрите. Бях като голям брат на всички. Ако някой има проблеми, тогава трябва да се погрижа за това, дори и самият аз въобще да не съм замесен в това. 

Много пъти съм се бил за нищо. Не познавах тези хора, не знаех какво се е случило. Никога не съм губил на улицата. Преди беше различно в битките на улицата. Когато се бият сега, те се убиват. Това е много опасно и не е шега. Това не са битки в UFC или нещо такова. Ако никога не сте били в това положение, никога няма да го разберете.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес