Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Здравите тренировки са ключът към успехите

Хабиб Нурмагомедов: Здравите тренировки са ключът към успехите
Публикувано на: Октомври 1, 2020 в 02:00 ч
Безспорният шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов реши да сподели със своите фенове какъв е ключът към успехите. "The Eagle" вярва, че всичко се крие в здравата работа, търпението, желанието и вярата. Непобедения боец от Дагестан се готви за поредната защита на титлата си. Той ще се изправи срещу временният шампион Джъстин Гейджи в края на месеца в Абу Даби.

Двамата ще оглавят галавечерта UFC 254 на остров Яс. Нурмагомедов ще заложи своя непобеден статут, който включва 28 поредни победи. Преди няколко месеца шампиона загуби баща си, който почина след множество здравословни проблеми. Няма да му бъде лесно в боя срещу Гейджи, но Хабиб ще даде всичко от себе си, за да посвети победата на своя баща. Ето какво каза Нурмагомедов в интервю за ключът към успехите:

Когато човек има желание, но не просто желание, а воля да направи нещо. Има хора, които искат нещо, но просто го искат. Например имаш желание да тичаш сутринта, но на сутринта продължаваш да спиш. Има обаче хора, които имат повече от едното желание. Тези хора стават сутринта и тичат, въпреки че са спали малко. В миналото съм правил по 5-6 битки при аматьорите с различни съперници в 1 ден. 

Понякога ме ритаха и аз ги ритах. Удряха ме и аз ги удрях. В края на деня не можех да си отворя устата, защото ме болеше челюстта и не можех да ходя. Ставах на следващата сутрин и започвах да тренирам. Дори и след турнири съм ставал на другия ден и съм тренирал. Правих го, защото имах огромното желание да вляза сред най-елитните бойци и да стана един от най-добрите. 

Исках да се състезавам с тях и да докажа, че мога да съм най-добър. Всичко това беше през 2006 година, а сега сме 2020 година и 14 години са минали. Ако си мислиш, че може да започнеш тренировки след няколко години и да си сред най-добрите, то тогава говориш глупости. Ако искаш да си най-добър, тогава трябва да тренираш здраво много години. 

Трябва да вярваш в своята цел. Да превъзмогнеш много пречки и контузии. Ще ти трябва търпение, желание и вяра. Тичал съм по 10 километра в планините. Тези неща те изграждат с течение на времето. Къде щях да съм, ако не съм тренирал здраво през годините. Вероятно през 2018 година щях да загубя от онзи тъпак. Ако искаш да си шампион след 10 години, тогава не пропускай утрешната тренировка. Това е моя съвет. 


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес